Brouwerij De Bie verrees in 1992 uit de hoppetuinen van het pittoreske brouwersdorp Watou, in het grensgebied van België en Frankrijk. Ze was op dat moment één van de kleinste ambachtelijke brouwerijen van Vlaanderen, maar groeide al snel uit tot een begrip.

Vandaag is ze thuis in een grote hoeve in Dentergem. Daar wordt niet alleen naarstig voort getimmerd aan de internationale weg die de brouwerij is ingeslagen. Nee, in Dentergem broeien ook nog andere ambities… !

Stannic
RT2

Met de Peugeot 208 R2 van team Pevatec zullen piloot Jo Muylle en co-piloot Nicolas Tjoen van Brouwerij De Bie deelnemen aan de legendarische Rally van Ieper! Dat is geen klein bier. Zelfs niet voor een brouwerij.

Beide heren hebben een enorme passie voor de rallysport en zeker de Rally van Ieper is van grote emotionele waarde voor hen.
‘We rijden met de rallywagen voorbij de oude brouwerij in Watou,’ zegt een trotse Nicolas T’Joen. ‘Voor we in Dentergem terechtkwamen, hebben we nog in Dranouter gezeten ook, en daar hebben we straks een klassementsproef. Symbolischer kan haast niet.’

‘Ook voor mij is deze rally erg bijzonder,’ vult Jo aan. ‘Mijn vader is afkomstig van Ieper en de helft van mijn familie woont er nog. Zowel Nicolas als ikzelf groeiden op in deze regio en dat voel je in de auto. Net zoals bij het bier hebben wij een uitstekende blend.’

De inzet is duidelijk: zaterdagavond de finish bereiken. ‘Ieper is een lange wedstrijd en de concurrentie in onze klasse is van een bijzonder hoog niveau,’ verduidelijkt Jo. ‘We willen progressie zien naarmate de wedstrijd vordert en een maximum aan ervaring opdoen met de Peugeot 208 R2. Onze partners hebben keihard gewerkt om ons aan de start te brengen van deze wedstrijd en we willen hun dan ook de maximale return bieden ! ’

De eerste testritten verliepen zeer positief en laten het beste verhopen voor de wedstrijd komend weekend. ‘We werken al maanden aan dit project,’ zegt Nicolas nog. ‘We zijn goed voorbereid en klaar voor de strijd. Onze ambitie kent geen grenzen.’ En als er straks iets te vieren valt, gebeurt dat uiteraard met één van de 11 (h)eerlijk gebrouwen bieren van De Bie! Tournée générale? ‘Wij hopen van wél!’ lachen Nicolas en Jo.

Graag wil het team al hun partners bedanken voor de steun:
Brouwerij De Bie, Buxushoeve, Duyck Elektro, Hoeveslagerij Puur Vlees, JBM, Platex, LSP, Most Wanted Costums, All Food Machines.

RT1
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X