Met de Rally van Ieper staat dit weekend voor veel teams het hoogtepunt van het rallyseizoen op het programma. Dat is niet anders voor het G&V Racing Team waar de Mitsubishi Lancer EVO X nummer 41 op de flanken kreeg.

“Zoals elk jaar brengt de Rally van Ieper wel wat probleempjes mee betreffende de keuring van de wagen,” weet Bert Coene. “Zo was er dit jaar de reglementering rond de FIA benzinetank. Maar het is de rally van het jaar. De lange proeven, het tempo of ritme waaraan de hele rally verreden wordt, 280 km tegen de klok… het maakt dat je deze niet wil missen.”

Ondertussen staat hij reeds voor de 14de keer aan de start in Ieper.

VAS
RallyTime animated

“Mijn eerste Ieper reed ik met een Saxo. Daarna volgden twee jaren met de Ford Fiesta. Alle andere deelnames reden we met de EVO. Als je me vraagt naar mijn mooiste herinnering in al die jaren… elke finish is mooi.”

Elke piloot heeft zijn eigen tactiek om zo hoog mogelijk te eindigen in Ieper. Dat is ook zo bij Bert Coene.

“Starten doe je best met wat reserve. Op iedere proef zie je wagens aan de kant staan of in de gracht liggen. Wanneer je op je eigen ritme rijdt en zodoende de finish haalt, dan heb je een goed resultaat in de Rally van Ieper. Aankomen is dan ook onze doelstelling in deze editie. Daarnaast gaan we proberen om het podium in groep N te halen.”

Om dit doel te bereiken rekent Bert vooral op de technische proeven.

“Ik hou eerder van de technische proeven dan van de snelle proeven. De Kemmelberg is voor mij dan ook de mooiste proef. Ook de proef Westouter-Boeschepe vind ik met zijn lengte wel tof. Zeker het Franse gedeelte is zeer mooi en technisch.”

Stannic
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X