Met de Rally van Ieper staat dit weekend voor veel teams het hoogtepunt van het rallyseizoen op het programma. Dat is niet anders voor het G&V Racing Team waar de Mitsubishi Lancer EVO X nummer 41 op de flanken kreeg.

“Zoals elk jaar brengt de Rally van Ieper wel wat probleempjes mee betreffende de keuring van de wagen,” weet Bert Coene. “Zo was er dit jaar de reglementering rond de FIA benzinetank. Maar het is de rally van het jaar. De lange proeven, het tempo of ritme waaraan de hele rally verreden wordt, 280 km tegen de klok… het maakt dat je deze niet wil missen.”

RallyTime animated
KAMV

Ondertussen staat hij reeds voor de 14de keer aan de start in Ieper.

“Mijn eerste Ieper reed ik met een Saxo. Daarna volgden twee jaren met de Ford Fiesta. Alle andere deelnames reden we met de EVO. Als je me vraagt naar mijn mooiste herinnering in al die jaren… elke finish is mooi.”

Elke piloot heeft zijn eigen tactiek om zo hoog mogelijk te eindigen in Ieper. Dat is ook zo bij Bert Coene.

“Starten doe je best met wat reserve. Op iedere proef zie je wagens aan de kant staan of in de gracht liggen. Wanneer je op je eigen ritme rijdt en zodoende de finish haalt, dan heb je een goed resultaat in de Rally van Ieper. Aankomen is dan ook onze doelstelling in deze editie. Daarnaast gaan we proberen om het podium in groep N te halen.”

Om dit doel te bereiken rekent Bert vooral op de technische proeven.

“Ik hou eerder van de technische proeven dan van de snelle proeven. De Kemmelberg is voor mij dan ook de mooiste proef. Ook de proef Westouter-Boeschepe vind ik met zijn lengte wel tof. Zeker het Franse gedeelte is zeer mooi en technisch.”

RT2
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X