Met de Rally van Ieper staat dit weekend voor veel teams het hoogtepunt van het rallyseizoen op het programma. Dat is niet anders voor het G&V Racing Team waar de Mitsubishi Lancer EVO X nummer 41 op de flanken kreeg.

“Zoals elk jaar brengt de Rally van Ieper wel wat probleempjes mee betreffende de keuring van de wagen,” weet Bert Coene. “Zo was er dit jaar de reglementering rond de FIA benzinetank. Maar het is de rally van het jaar. De lange proeven, het tempo of ritme waaraan de hele rally verreden wordt, 280 km tegen de klok… het maakt dat je deze niet wil missen.”

Ondertussen staat hij reeds voor de 14de keer aan de start in Ieper.

RT1
RT2

“Mijn eerste Ieper reed ik met een Saxo. Daarna volgden twee jaren met de Ford Fiesta. Alle andere deelnames reden we met de EVO. Als je me vraagt naar mijn mooiste herinnering in al die jaren… elke finish is mooi.”

Elke piloot heeft zijn eigen tactiek om zo hoog mogelijk te eindigen in Ieper. Dat is ook zo bij Bert Coene.

“Starten doe je best met wat reserve. Op iedere proef zie je wagens aan de kant staan of in de gracht liggen. Wanneer je op je eigen ritme rijdt en zodoende de finish haalt, dan heb je een goed resultaat in de Rally van Ieper. Aankomen is dan ook onze doelstelling in deze editie. Daarnaast gaan we proberen om het podium in groep N te halen.”

Om dit doel te bereiken rekent Bert vooral op de technische proeven.

“Ik hou eerder van de technische proeven dan van de snelle proeven. De Kemmelberg is voor mij dan ook de mooiste proef. Ook de proef Westouter-Boeschepe vind ik met zijn lengte wel tof. Zeker het Franse gedeelte is zeer mooi en technisch.”

KAMV
BRC
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X