De Citroën C3 R5 werd maandagavond voorgesteld bij Garage Vanhulle. Een primeur voor de concessiehouder uit Ieper. De wagen maakt dit weekend immers zijn eerste wedstrijdkilometers op de Belgische rallywegen. Naar aanleiding hiervan een gesprek met Kevin Demaerschalk, die samen met Lara Vanneste één van de twee C3 R5’s aan de start van de Ypres Rally zal besturen.

“We kijken er naar uit om de eerste meters met de C3 R5 te maken,” aldus Kevin. “Het is een nieuwe wagen en dus wordt het vooral zoeken naar de juiste setup.”

“De C3 R5 zou sneller moeten zijn ten opzichte van de DS3 R5. Hij beschikt ook over meer koppel wat natuurlijk een voordeel geeft in de hernemingen. Daarnaast was DS3 R5 ook brutaal op de achtertrein, wat het moeilijk maakte in de koorden en coupures.”

Stannic_animatie
VAS

“Wat Ieper betreft ga ik geen gewaagde prognoses maken. Na de Condroz heb ik niet meer gereden tot twee weken terug in Wervik. In de Rally van Wervik reden we met de C4 WRC wat natuurlijk een heel andere wagen is. Ons doel is dit weekend is dan ook terug het ritme vinden en stelselmatig progressie opbouwen.”

“We zijn blij dat we in de mooiste rally van België aan de start kunnen staan. Ieper is een wedstrijd die me wel ligt. Reeds van in de periode met de Peugeot 208 R2. De laatste jaren draaiden we ook telkens goed mee maar besliste pech er anders over. Zo stonden we twee jaar terug op een vijfde plaats… tot we een lekke band kregen.”

“Voor ons wordt het, zoals reeds gezegd, belangrijk om progressie te maken en de juiste setup te vinden. Voor de algemene overwinning tip ik, puur op snelheid, op Thierry Neuville. Maar ook Brian Bouffier is ook telkens goed in de Westhoek,” besluit Kevin.

BRC
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X