Misschien eerder onverwacht snelde Kevin Abbring vorig jaar naar winst in de Ypres Rally. Met de Peugeot 208 T16 beschikte de Nederlander immers niet over de meest performante R5 wagen. Hij verwacht met de Citroën C3 R5 beter gewapend te zijn en gaat dan ook dit jaar voor niets anders dan winst.

“Vorig jaar moest ik echt alles uit de kast halen en stunten om alsnog de algemene overwinning in de wacht te slepen,” vertelt Kevin. “Het was toen hard knokken met de toch wel verouderde Peugeot 208 T16. Deze Citroën C3 R5 is van de nieuwe generatie en zal makkelijker te besturen zijn wat het natuurlijk makkelijker maakt.”

“Het is dan ook met een goed gevoel dat we terug in Ieper aanwezig zijn. De sfeer, de markt kortom alles is hier aanwezig voor een super rallyweekend. Een rally met een deelnemerslijst die terug heel indrukwekkend is. Ok. De Condroz is ook wel leuk om doen maar Ieper is en blijft toch nog specialer. Het is een lange rally. De proeven zijn snel en uitdagend en het tempo ligt er heel hoog. Zo’n evenement als dit hebben we helaas niet in Nederland niet.”

RT2
KAMV

Op de vraag naar zijn verwachtingen voor dit weekend antwoordde Kevin Abbring kort en krachtig. “Winnen!”.

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X