Misschien eerder onverwacht snelde Kevin Abbring vorig jaar naar winst in de Ypres Rally. Met de Peugeot 208 T16 beschikte de Nederlander immers niet over de meest performante R5 wagen. Hij verwacht met de Citroën C3 R5 beter gewapend te zijn en gaat dan ook dit jaar voor niets anders dan winst.

“Vorig jaar moest ik echt alles uit de kast halen en stunten om alsnog de algemene overwinning in de wacht te slepen,” vertelt Kevin. “Het was toen hard knokken met de toch wel verouderde Peugeot 208 T16. Deze Citroën C3 R5 is van de nieuwe generatie en zal makkelijker te besturen zijn wat het natuurlijk makkelijker maakt.”

“Het is dan ook met een goed gevoel dat we terug in Ieper aanwezig zijn. De sfeer, de markt kortom alles is hier aanwezig voor een super rallyweekend. Een rally met een deelnemerslijst die terug heel indrukwekkend is. Ok. De Condroz is ook wel leuk om doen maar Ieper is en blijft toch nog specialer. Het is een lange rally. De proeven zijn snel en uitdagend en het tempo ligt er heel hoog. Zo’n evenement als dit hebben we helaas niet in Nederland niet.”

BRC
VAS

Op de vraag naar zijn verwachtingen voor dit weekend antwoordde Kevin Abbring kort en krachtig. “Winnen!”.

RT2
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X