Misschien eerder onverwacht snelde Kevin Abbring vorig jaar naar winst in de Ypres Rally. Met de Peugeot 208 T16 beschikte de Nederlander immers niet over de meest performante R5 wagen. Hij verwacht met de Citroën C3 R5 beter gewapend te zijn en gaat dan ook dit jaar voor niets anders dan winst.

“Vorig jaar moest ik echt alles uit de kast halen en stunten om alsnog de algemene overwinning in de wacht te slepen,” vertelt Kevin. “Het was toen hard knokken met de toch wel verouderde Peugeot 208 T16. Deze Citroën C3 R5 is van de nieuwe generatie en zal makkelijker te besturen zijn wat het natuurlijk makkelijker maakt.”

“Het is dan ook met een goed gevoel dat we terug in Ieper aanwezig zijn. De sfeer, de markt kortom alles is hier aanwezig voor een super rallyweekend. Een rally met een deelnemerslijst die terug heel indrukwekkend is. Ok. De Condroz is ook wel leuk om doen maar Ieper is en blijft toch nog specialer. Het is een lange rally. De proeven zijn snel en uitdagend en het tempo ligt er heel hoog. Zo’n evenement als dit hebben we helaas niet in Nederland niet.”

Stannic_animatie
RT1

Op de vraag naar zijn verwachtingen voor dit weekend antwoordde Kevin Abbring kort en krachtig. “Winnen!”.

RT2
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X