Na een seizoen met een R5 maakte Steve Bécaert opnieuw de overstap naar de Mitsubishi EVO X. Een overstap die hij zich ongetwijfeld nog niet beklaagd heeft. Net zoals in het verleden, toont de Poperingse piloot dit jaar dat deze wagen hem wel ligt. Hij start dit weekend dan ook met ambitie in de Renties Ypres Rally.

“We zijn dit seizoen aan een ijzersterke reeks bezig,” start Steve ons gesprek. “Dus eerste Mitsubishi piloot in Ieper zou daarbij zeker niet misstaan. Maar de concurrentie is niet min en de Ypres Rally blijft een wedstrijd met veel valstrikken.”

Van wie verwacht je de meeste tegenstand?

VAS
BRC

“Ik verwacht dat Filip Pyck mijn grootste concurrent zal zijn. Zeg nu zelf, 25x aan de start… wie kent Ieper beter dan hij. Neem daarbij dat van mijn drie deelnames ik slechts eenmaal de finish gehaald heb. De andere keren waren het telkens vroegtijdige opgaves. Dus zitten er veel KP’s in die ik in koers zelfs nog nooit gereden heb…”

Je wagen staat in R4 configuratie. Wat zijn de verschillen met een pure groep N wagen?

“Onze EVO is ongeveer 60 kg lichter dan de pure groep N wagens. Motorisch gezien zijn ze hetzelfde. Daarnaast rijd ik ook met de R4 ophanging. Dit onderstel staat helemaal op unibals i.p.v. op rubbers. Echt voordeel heb je er niet mee, het is een aparte manier van rijden. De meeste piloten die er al mee gereden hebben, reden er niet graag mee omdat onze West-Vlaamse wegen iets te bol liggen. De wagen zoekt dan ook vaak zelf zijn spoor. In Nederland komt het beter tot zijn recht omdat de wegen er gewoon beter zijn. Maar zelf ben ik het gewoon en ik rij er graag mee. Je kan het gevoel van sturen een beetje vergelijken met een R5 wagen.”

Zijn er KP’s die je liggen, waar je het verschil kan maken?

“Welke proef mij het beste ligt durf ik niet zeggen. Ik kijk wel uit naar KP Vleteren. De finish van die KP ligt immers naast mijn bedrijf. Maar laat ons eerst de vrijdag overleven. Vorig jaar maakten we die dag een forse klapper. Zaterdagavond finishen primeert dan ook echt.”

Wie wint deze Renties Ypres Rally?

“Wie de overwinning pakt. Daar zijn wij niet echt mee bezig. Aan het eind van sommige BK wedstrijden weten we soms niet eens wie er gewonnen heeft. We zijn immers gewoon om naar onszelf en onze eigen concurrenten te kijken. Een beetje een wedstrijd in de wedstrijd. Vorig jaar tipte iedereen op Neuville maar de besten maken ook fouten…”

 

KAMV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X