We zitten in de laatste rechte lijn richting Renties Ypres Rally. Een van de hoogtepunten, voor vele rallyliefhebbers zelfs het hoogtepunt, van het Belgische rallyseizoen. De week voorafgaand aan de Ypres Rally wordt door hen dan ook de heilige week genoemd. Een week waarin vele teams hun bolide voorstellen en hun ambities kenbaar maken. Vandaag was het de beurt aan Steven Dolfen en Gunther Monnens, beide Powered by Lukoil.

Laat ons beginnen met Gunter Monnens die dit jaar de overstap maakte naar de Porsche 997 GT3. In Ieper wordt de Limburger genavigeerd door Stijn Vandaele.

“Als Limburger is het niet makkelijk om potentiele sponsors te vinden,” vertelt Gunther ons. “Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn West-Vlaamse vrienden zodat we erbij kunnen zijn in Ieper.”

KAMV
BRC

“De Rally van Wervik stond op ons programma als test voor het grote werk in Ieper. Jammer genoeg kwam een schokdemper los door een bout die afbrak en konden we deze wedstrijd niet helemaal afwerken.”

“Wat Ieper betreft zal er in de RGT klasse een stevig robbertje uitgevochten worden onder de Porschisten. Ieper is sowieso een magnifieke rally, de sfeer… de uitstraling… gewoon prachtig. De proeven van Dikkebus en Boeschepe spreken me vooral aan omdat er van alles op deze proeven aanwezig is. Snelle stukken, technische stukken… KP’s waar ik me goed voel. Ten opzichte van enkele andere deelnemers beschikken we niet over de laatste evoluties op onze Porsche waardoor we net dat ietsje extra missen. Maar we laten ons zeker niet kennen, alles zal op pilotage aankomen.”

Tot slot, wie wint er in Ieper?

“Voor de algemene overwinning zijn er vele kanshebbers, maar het wordt ook uitkijken wat de nieuwe Citroëns zullen doen. Wat mij betreft durf ik inzetten op Vincent Verschueren. Het plaatje kopt perfect. Vincent voelt zich goed in zijn vel en in zijn Skoda Fabia R5.”

Ook Powerd by Lukoil, Steven Dolfen en Thijs Ozeel. Het duo kijkt vol vertrouwen uit naar hun deelname in Ieper.

“Voor ons is het seizoen niet begonnen zoals verwacht. Na enkele tegenslagen zakte ons moraal en vertrouwen maar we hebben hard gewerkt en geknokt en voilà we staan er terug. En daar zijn we trots op!”

“In Wervik hebben we een portie vertrouwen getankt wat er voor zorgt dat we met een goed gevoel naar Ieper vertrekken. We stonden al verschillende keren aan de start in Ieper. Eerst met de Clio, daarna met de Peugeot en nu met de Citroen DS3 R5. Het is een kinderdroom die uitkomt. Ik herinner me nog dat ik op vrijdagmiddag stond aan te schuiven voor een handtekening van mijn idolen en nu mogen we zelf aan de andere kant van de tafel plaats nemen.”

“Wat onze verwachtingen zijn blijven we realistisch. Zaterdagavond eindigen op ons startnummer zou ons veel voldoening geven want we missen wel wat wedstrijdritme.Ieper is een lange wedstrijd met veel valstrikken. Vooral de proeven op vrijdagavond liggen ons goed. Ons doel is vooral wedstrijdritme opdoen en progressie opbouwen,” besluit Steven.

RT2
KAMV
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X