Dwarse passages… de toeschouwers laten genieten. Dat is het handelsmerk van Bjorn Hamiaux. Als het even kan, zal dat niet anders zijn in de Ypres Historic Rally. Al beseft hij wel dat, om met de blauwe Escort de finish te halen in Ieper, ook met het hoofd gereden moet worden.

“Bij deze laat ik jullie weten dat we dit jaar terug van de partij zijn in de Ypres Historic Rally,” laat Bjorn weten. “We hebben startnummer 325 gekregen. Jammer genoeg kan mijn voorziene copiloot Pedro Houthoofd er niet bijzijn, wie weet volgend jaar wel. Na even zoeken worden de nota’s gelezen door Anna Vervaeke.”

“Voor ons is de finish bereiken het hoofddoel, net zoals voor vele deelnemers. Het komt erop aan met het kopke te rijden. En niet vol in de risico’s gaan. Ieper is gekend voor ‘erop blijven’ of ‘ernaast’ en direct game over. Daarentegen staande blijven we gaan voor de zelfde rijstijl. Zoveel mogelijk het publiek verwonderd doen kijken. Het is altijd leuk om de duimen omhoog te zien gaan met een glimlach erbij. Jammer dat er geen spektakelbeker is. Anders zouden we er heel graag voor meestrijden. Rallyfanaten geniet van de rally en ik hoop dat jullie veel spektakel te zien krijgen. Hou het veilig en tot op de smalle wegen zou ik zeggen,” besluit Bjorn.

RT1
KAMV

BRC
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X