Net zoals vele andere teams maakt het duo Gilles Pyck – Emille Mourisse zicht op voor de Renties Ypres Rally. Na jaren als toeschouwer aanwezig te zijn, nemen beide jongeren het volgend weekend op tegen tal van andere snelle jongens. Aan ambitie ontbreekt het niet bij Gilles die met de Peugeot 208 R2 van start gaat. Het team van Davy Vanneste staat in voor de service.

“We starten in onze thuisrally met als doel om met scratchtijden zoveel mogelijk bonuspunten te sprokkelen,” start Gilles zijn verhaal. “Net zoals in Tielt is hebben we de ambitie om de overwinning bij de Juniors mee naar huis te nemen. Maar we moeten realistisch zijn, met 35 R2’s aan de start waarvan meer dan de helft met meer ervaring op een R2 dan ons. Daarnaast is het onze eerste deelname in Ieper, dus uitrijden zou voor ons al een hele prestatie zijn natuurlijk!”

“Maar het is onze thuisrally en dus we gaan ons beste beentje voor zetten! Het is zowel voor Emile en mezelf een droom die uitkomt. Door aan de start te staan in Ieper gaan we dus in ieder geval genieten en tevens proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Hoe je het ook draait of keert, Ieper is de mooiste rally van België vind ik persoonlijk! Vooral het couperen maakt de wedstrijd speciaal. Ook de grote toppers die ieder jaar starten, maakt van deze wedstrijd een topper,” besluit Gilles.

BRC
VAS

VAS
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X