Net zoals vele andere teams maakt het duo Gilles Pyck – Emille Mourisse zicht op voor de Renties Ypres Rally. Na jaren als toeschouwer aanwezig te zijn, nemen beide jongeren het volgend weekend op tegen tal van andere snelle jongens. Aan ambitie ontbreekt het niet bij Gilles die met de Peugeot 208 R2 van start gaat. Het team van Davy Vanneste staat in voor de service.

“We starten in onze thuisrally met als doel om met scratchtijden zoveel mogelijk bonuspunten te sprokkelen,” start Gilles zijn verhaal. “Net zoals in Tielt is hebben we de ambitie om de overwinning bij de Juniors mee naar huis te nemen. Maar we moeten realistisch zijn, met 35 R2’s aan de start waarvan meer dan de helft met meer ervaring op een R2 dan ons. Daarnaast is het onze eerste deelname in Ieper, dus uitrijden zou voor ons al een hele prestatie zijn natuurlijk!”

“Maar het is onze thuisrally en dus we gaan ons beste beentje voor zetten! Het is zowel voor Emile en mezelf een droom die uitkomt. Door aan de start te staan in Ieper gaan we dus in ieder geval genieten en tevens proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Hoe je het ook draait of keert, Ieper is de mooiste rally van België vind ik persoonlijk! Vooral het couperen maakt de wedstrijd speciaal. Ook de grote toppers die ieder jaar starten, maakt van deze wedstrijd een topper,” besluit Gilles.

RallyTime animated
RT2

RallyTime animated
KAMV
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X