Onze derde rally van het jaar gingen we van start met een nieuwe co-piloot Frederik Fossez. Op zaterdag werden de nota’s goed op papier gezet en zat het gevoel goed tussen piloot en co-piloot. Hierdoor konden we met een gerust geweten de volgende dag van start gaan.

Zondagmorgen stonden we klaar om te vertrekken als “het weer” plots begon te draaien. Met regen druppels op de voorruit en de goede banden onder de auto konden we vertrekken naar KP 1. Echter ging de KP niet door, door de wegverlating van Brecht Hoorne.

Op KP 2 waren we super goed vertrokken en werd er volop gebruik gemaakt van de bandenkeuze die ‘s morgens werd gemaakt. Na de eerste ronde bekeken we de stand niet maar onze service mannen Dirk en Matthias hadden die nauwlettend gevolgd op het servicepark. Een 30e plaats algemeen was het resultaat van onze vlotte start.

BRC
RallyTime animated

Ronde 2 reden we aan hetzelfde tempo maar ook met de nodige fun, zowel in de auto als met de auto. Terug op het service, die amper 16 minuten, duurde deden onze mannen hun uiterste best om de wagen te controleren om deze optimaal terug te laten vertrekken.

De derde ronde verliep de wedstrijd plots anders dan voorheen, een klein foutje in een korte rechtse bocht en de wagen schoof net iets te ver weg. Het gevolg was mede door onze late startnummer groot, 3 minuten bleef de wagen vastzitten. Mits al het volk al weg was, begonnen we zelf de auto vrij te maken uit de losse aarde toen plots bewoners uit hun huis kwamen gelopen om te helpen.

Hierdoor vielen we echter van de 30e plaats terug naar de 63e in de algemene uitslag. Toch waren we super blij dat we terug konden rijden en onze wagen geen schade had opgelopen.

In de laatste ronde hebben we beslist om puur voor de fun te rijden, zeker toen het begon te regenen en we op volledige slicks stonden. Het einde van de rally halen was een must en die haalden we met een 58ste plaats algemeen. Op naar de volgende rally binnen 2 weken in Wervik waarbij mijn broer Dirk me terug zal navigeren.

Een grote dank gaat uit naar Frederik Fossez die voortreffelijk zijn taak oppakte als co, ook toen we de kleine sortie hadden. Matthias, Inneke, Dirk en Wendy Gellinck voor het verzorgen van zowel de auto als het voorzien van alle drank en eten.

De sponsors Timmer &-schrijnwerk Johan Verhaeghe, Garage Wim Joseph, Truffels voor verenigingen CHOC oh LAT, Plastiekcentrale Plastiek Vancoillie, Garage Jan Himpe, verzekeringen Vanbreda Missinne, Textielbedrukking DV Tex en Nonkel Dirk Deprez!

Ook aan alle trouwe supporters die terug paraat waren om ons aan te moedigen.

RALLYTEAM DEPREZ (Eric Deprez)

BRC
KAMV
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X