Bob de Jong begon sterk aan de ELE Rally. Na een derde tijd op de openingsproef en de tweede tijd op KP2, stond hij op plek 2 in het algemeen klassement. “Het vertrouwen was meteen terug,” vertelde een enthousiaste Bob de Jong. “Vlak voor de ELE hebben wij nog getest op Niederhein en daar de setting van de auto aangepast, vanwege onze andere bandenkeuze. En dat pakte erg goed uit.”

Tijdens de tweede ronde vrijdagavond, in de duisternis, nam Bob de Jong minder risico’s.
“Ik wilde vooral geen fouten maken en daardoor verspeelden we een paar seconden en de tweede plaats. Maar ik wist dat we zaterdag wel weer wat tijd zouden kunnen terugpakken.”

En dat gebeurde reeds tijdens de eerste proeven op zaterdag. De Jong, genavigeerd door onze landgenoot Bjorn Degandt, wist enkele goede tijden neer te zetten waardoor ze met de Hyundai i20 stevig op plaats drie stonden. Samen met Mats van den Brand werd er een felle secondestrijd geleverd om de tweede plaats. Tot aan KP 10 de pechduivel toesloeg.

RallyTime animated
KAMV

“De display gaf aan dat de brandstofdruk te laag was. We hoopten het nog te kunnen herstellen door te stoppen en het systeem te resetten maar dat lukte helaas niet. Erg jammer!” aldus Bjorn Degandt.

Ondanks de opgave met uitzicht op het podium houdt Bob de Jong toch een goed gevoel over aan de ELE Rally.

“Ik heb in geen tijden zo fijn gereden. De auto voelt erg goed aan. Ik ga dan ook met veel vertrouwen naar de GTC Rally, mijn thuisrally. Vorig jaar wonnen we daar en ik ben er op gebrand dat dit jaar weer te doen.”

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X