De seizoenstart had het team zich waarschijnlijk wel anders voorgesteld. 3x op rij moest men de handdoek gooien. Evenveel wedstrijden verder is het tij duidelijk gekeerd en is de valse start reeds meer dan goedgemaakt. Met als voorlopig hoogtepunt zijn zesde plaats in de ORC Rally. Een resultaat dat niet evident was, aldus Dennis Degroote.

“Het beloofde een moeilijke wedstrijd. Enerzijds hadden we te maken met zeer hoge temperaturen en anderzijds werd er regen voorspeld. Een juiste bandenkeuze maken was dan ook niet evident,” begint Dennis zijn verhaal. “Maar dat was al vlug het minste van onze zorgen.”

Op de eerste KP maakte Brecht Hoorne een zware sortie. Hierdoor kreeg het team een normtijd opgelegd maar dat maakte hen niet uit.

VAS
Stannic

“Met die normtijd waren we niet bezig. Onze gedachten gingen naar Brecht Hoorne gezien de zware omvang van zijn sortie. We waren dan ook opgelucht toen ons het nieuws bereikte dat beiden ok waren.”

Dank zij het draaien van constante tijden werd er opgeklommen naar een mooie plaats in de top 10. Voor de start van de laatste proef stond het team ex-aequo op de zesde plaats. Het werd dus nog spannend.

“Tijdens de verkenningen dacht ik, KP Wielsbeke, dat is niet echt mijn ding. Maar tijdens de wedstrijd maakte ik daar wel telkens het verschil. Voor de laatste passage stonden we samen met Paul Lietaer, met exact gelijke tijd, op de zesde plaats. We konden dus net als vorig jaar zesde algemeen finishen wanneer we Paul konden afhouden. Samen met Wander besloten we dan ook om alle registers open te trekken met een 5de tijd op de proef als resultaat, genoeg om de 6de plaats veilig te stellen.”

“De wagen gaf tijdens de ORC Rally geen krimp. Niet evident gezien de moordende hitte die de mechaniek zwaar op de proef stelde,” besluit Dennis.

De Rally van Wervik is de volgende wedstrijd waar het team aan de start staat.

63ste OVV
RallyTime animated
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X