Afgelopen weekend werd in en rond Bocholt (B) de derde ronde van het Belgisch Rallykampioenschap en de M-Cup – de Sezoensrally – verreden. Na twee zeges in de M-Cup eerder dit seizoen wist Mats van den Brand, deze keer genavigeerd door Martijn Wydhaege, na een foutloze wedstrijd ook in Bocholt met de overwinning huiswaarts te keren.

Mats VD Brand: Wat blijft de Sezoensrally toch een fantastische wedstrijd! Voorafgaand aan de rally zag ik best wel op tegen het vele onverhard. Dan bedoel ik vooral wat dat zou doen met de M3 want zelf rij ik er graag genoeg op. Zoals verwacht had de auto het wel zwaar, maar mijn fantastische serviceteam, dat ik niet genoeg kan bedanken, houdt de auto in topvorm en let gewoon op alle details. Boschtuning heeft onze M3 voorzien van een snelle, betrouwbare motor die zelfs een klein technisch probleempje makkelijk aan kon. Eigenlijk heb ik dus alleen maar genoten van de rally. Het is geweldig om zoveel publiek langs de proeven te zien en petje af voor alle officials die – ondanks alle stof – gewoon bleven staan om hun taak uit te voeren. Martijn heeft zijn invalbeurt perfect opgepakt en ondanks dat het zijn eerste Sezoensrally was, heeft hij mij compleet foutloos over de proeven weten te sturen. Nu ga ik mij volledig voorbereiden voor mijn competitieve debuut in een Fiesta R5. In mijn thuiswedstrijd, de ELE Rally (1-2 juni), zal ik dit kanon, samen met mijn vaste navigator

KAMV
63ste OVV

Eddy Smeets, de sporen gaan geven. Ik kan er in elk geval niet op wachten!
Martijn Wydaeghe: Exact drie jaar nadat we samen debuteerden in de WK Rally van Portugal stonden Mats en ik weer samen aan de start. Ditmaal weer een wedstrijd met veel gravel en weer een wedstrijd waarin ik nog niet eerder had deelgenomen. Net als drie jaar geleden hadden we nu ook snel ons ritme weer gevonden en verliep de samenwerking goed. De BMW M3 van Mats is echt een geweldige auto. Het is fantastisch om als navigator in zo’n spectaculaire auto en op zo’n spectaculaire wijze over de KP’s te rijden. Ik ben blij dat ik Mats heb kunnen begeleiden naar de overwinning in de M-Cup en de negende plaats algemeen in zo’n sterk deelnemersveld. Ik wens Mats en Eddy ontzettend veel succes in de Fiesta R5. Met Mats en Eddy als team in zo’n geweldige auto moet dat wel een succesvolle combinatie worden.

KAMV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X