Afgelopen weekend werd in en rond Bocholt (B) de derde ronde van het Belgisch Rallykampioenschap en de M-Cup – de Sezoensrally – verreden. Na twee zeges in de M-Cup eerder dit seizoen wist Mats van den Brand, deze keer genavigeerd door Martijn Wydhaege, na een foutloze wedstrijd ook in Bocholt met de overwinning huiswaarts te keren.

Mats VD Brand: Wat blijft de Sezoensrally toch een fantastische wedstrijd! Voorafgaand aan de rally zag ik best wel op tegen het vele onverhard. Dan bedoel ik vooral wat dat zou doen met de M3 want zelf rij ik er graag genoeg op. Zoals verwacht had de auto het wel zwaar, maar mijn fantastische serviceteam, dat ik niet genoeg kan bedanken, houdt de auto in topvorm en let gewoon op alle details. Boschtuning heeft onze M3 voorzien van een snelle, betrouwbare motor die zelfs een klein technisch probleempje makkelijk aan kon. Eigenlijk heb ik dus alleen maar genoten van de rally. Het is geweldig om zoveel publiek langs de proeven te zien en petje af voor alle officials die – ondanks alle stof – gewoon bleven staan om hun taak uit te voeren. Martijn heeft zijn invalbeurt perfect opgepakt en ondanks dat het zijn eerste Sezoensrally was, heeft hij mij compleet foutloos over de proeven weten te sturen. Nu ga ik mij volledig voorbereiden voor mijn competitieve debuut in een Fiesta R5. In mijn thuiswedstrijd, de ELE Rally (1-2 juni), zal ik dit kanon, samen met mijn vaste navigator

Eddy Smeets, de sporen gaan geven. Ik kan er in elk geval niet op wachten!
Martijn Wydaeghe: Exact drie jaar nadat we samen debuteerden in de WK Rally van Portugal stonden Mats en ik weer samen aan de start. Ditmaal weer een wedstrijd met veel gravel en weer een wedstrijd waarin ik nog niet eerder had deelgenomen. Net als drie jaar geleden hadden we nu ook snel ons ritme weer gevonden en verliep de samenwerking goed. De BMW M3 van Mats is echt een geweldige auto. Het is fantastisch om als navigator in zo’n spectaculaire auto en op zo’n spectaculaire wijze over de KP’s te rijden. Ik ben blij dat ik Mats heb kunnen begeleiden naar de overwinning in de M-Cup en de negende plaats algemeen in zo’n sterk deelnemersveld. Ik wens Mats en Eddy ontzettend veel succes in de Fiesta R5. Met Mats en Eddy als team in zo’n geweldige auto moet dat wel een succesvolle combinatie worden.

RT2
KAMV

RallyTime animated
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X