Met maar liefst 6 R5 wagens aan de start krijgt de ORC dit jaar alweer een topaffiche. Met de komst van Belgisch kampioen Vincent Verschueren,  viervoudig winnaar Melissa Debackere (allebei Skoda Fabia),  de nationale belofte Guillaume de Mevius (Peugeot 208 T16) en een aantal streekpiloten zoals de 208 T16 van Xavier Lannoo,  de Fiesta R5 van Bruno Parmentier en de Fabia van Phillip Eggermont is dit deelnemersveld het sterkste van het voorjaar. In de strijd voor de zege zal men echter ook rekening moeten houden met Andy Lefevere en Steve Bécaert in hun Mitsubishi Lancers EVO X.

Verder brengt de FIRC opnieuw een vloot wagens van over het kanaal. Van de ruim twintig teams sterke delegatie zijn vooral kampioen John Reddington (Mk.2 Millington) en Paul McDevitt (Corolla VXR) stevige kandidaten voor een plaats in de top tien. Peter Lemahieu komt trouwens ook al met een Millington naar Oostrozebeke afgezakt. Mooi volk zien we verder bij de historics: Lietaer met de Manta 400,  Tytgat met de Ascona 400,  de Cosworths van Thomson, Stouf en Toorre,  Vanwijnsberghe die opnieuw de Celica GT4 van stal haalt,  en Bert Cornelis met de immer snelle Monza. Als het weer nog wat meewil wordt het straks weer één groot feest in en rond Oostrozebeke.

Voor het derde opeenvolgende jaar pakt de ORC Rally uit met de spektakelbeker Roger Bucamp. De meest spektaculaire deelnemer gaat met deze prijs lopen. Tijdens de edities 2016 en 2017 ging deze prijs naar Michel Casseyas. Roger Bucamp overleed begin 2015 en was een graag gezien veiligheidsverantwoordelijk op vele wedstrijden.

KAMV
BRC

BRC
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X