Na zijn foutloze wedstrijd in de Monteberg, reed Steve Bécaert ook in Bocholt een knappe wedstrijd. Het werd al vlug duidelijk dat de piloot vertrouwen getankt had in de Short Rally Monteberg. De EVO X, met nummer 25 op de deuren, finishte in de Sezoensrally op een 6de plaats tussen de R5 wagens. Een resultaat waar Steve vooraf voor getekend zou hebben.

“Na een mooie wedstrijd op de Monteberg waren we klaar voor de Sezoensrally,” vertelt Steve. “Op de Monteberg reden we een strak tempo. Dat tempo namen we meteen mee naar de eerste KP in Bocholt! Meteen reden we een knappe 10de tijd algemeen. Dit schepte natuurlijk veel vertrouwen.”

“We reden een strakke wedstrijd met 1 foutje dat ons slechts een 10 tal seconden kosten. Voor de rest liep alles zoals gewenst met als eindresultaat een knappe 6de plaats na Patrick Snijers. Dit is werkelijk een resultaat waar we vooraf nooit van hadden durven dromen.”

KAMV
VAS

“Uiteraard kregen we weer van massa’s mensen de vraag of er weer een R5 verhaal aankomt… eenmalig is dit uiteraard wel altijd eens mogelijk maar ik zou echt niet weten waarom. Hadden we met een R5 wagen 4de of 5de gereden zou dit een normaal resultaat lijken (hoewel dit niet zo evident is). Nu staan we daar wel mooi tussen met onze productiewagen en krijgen we toch van veel mensen veel appreciatie!”

“Onze volgende wedstrijd wordt de ORC waar we gezien het zware deelnemersveld toch een top 5 zullen proberen te bemachtigen. Daarna gaat de auto naar Van den Heuvel. De FIA eist dat we een speciale safety tank monteren in de EVO X die ons iets van een 10000 euro kost… Een regel die ik niet goed begrijp. Voor een uitgehomologeerde EVO 7 of 8 is deze regel niet van toepassing en zij rijden toch ook in dezelfde wedstrijd. Wie de logica hiervan snapt mag het me steeds eens laten weten…” besluit Steve.

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X