Na zijn foutloze wedstrijd in de Monteberg, reed Steve Bécaert ook in Bocholt een knappe wedstrijd. Het werd al vlug duidelijk dat de piloot vertrouwen getankt had in de Short Rally Monteberg. De EVO X, met nummer 25 op de deuren, finishte in de Sezoensrally op een 6de plaats tussen de R5 wagens. Een resultaat waar Steve vooraf voor getekend zou hebben.

“Na een mooie wedstrijd op de Monteberg waren we klaar voor de Sezoensrally,” vertelt Steve. “Op de Monteberg reden we een strak tempo. Dat tempo namen we meteen mee naar de eerste KP in Bocholt! Meteen reden we een knappe 10de tijd algemeen. Dit schepte natuurlijk veel vertrouwen.”

“We reden een strakke wedstrijd met 1 foutje dat ons slechts een 10 tal seconden kosten. Voor de rest liep alles zoals gewenst met als eindresultaat een knappe 6de plaats na Patrick Snijers. Dit is werkelijk een resultaat waar we vooraf nooit van hadden durven dromen.”

VAS
RT2

“Uiteraard kregen we weer van massa’s mensen de vraag of er weer een R5 verhaal aankomt… eenmalig is dit uiteraard wel altijd eens mogelijk maar ik zou echt niet weten waarom. Hadden we met een R5 wagen 4de of 5de gereden zou dit een normaal resultaat lijken (hoewel dit niet zo evident is). Nu staan we daar wel mooi tussen met onze productiewagen en krijgen we toch van veel mensen veel appreciatie!”

“Onze volgende wedstrijd wordt de ORC waar we gezien het zware deelnemersveld toch een top 5 zullen proberen te bemachtigen. Daarna gaat de auto naar Van den Heuvel. De FIA eist dat we een speciale safety tank monteren in de EVO X die ons iets van een 10000 euro kost… Een regel die ik niet goed begrijp. Voor een uitgehomologeerde EVO 7 of 8 is deze regel niet van toepassing en zij rijden toch ook in dezelfde wedstrijd. Wie de logica hiervan snapt mag het me steeds eens laten weten…” besluit Steve.

63ste OVV
Stannic_animatie
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X