Vorig weekend reed Elien Verhaeghe met de Sezoensrally haar eerste wedstrijd op Vlaamse bodem. De wedstrijd was echter van korte duur. Op de tweede KP liep het fout, een fout waaruit ze ongetwijfeld zal leren. Elien doet haar verhaal.

“Na de verkenningen, administratieve en technische controles, was het zaterdag rond 10u tijd om van start te gaan in de Sezoensrally. Onze bedoeling voor de wedstrijd was aankomen en progressie maken, de tijden waren niet belangrijk.

BRC
KAMV

Op de eerste proef maakten we 2 foutjes wat voor een deuk in het vertrouwen zorgde. Met wat stress kwamen aan de start van de tweede proef waar het helaas verkeerd liep. We gingen te snel in een rechtse bocht met kiezel en gingen van de weg. De rally zat er dus veel te vroeg op…

Ondanks het korte optreden, hebben we toch veel geleerd. We zullen lessen trekken uit de gemaakte fouten om ze in de toekomst te vermijden. Opgeven staat nu eenmaal niet in mijn woordenboek.

De samenwerking met co Anton Dupan verliep supergoed en de sfeer was dik in orde. Op naar de volgende wedstrijd en dat wordt mijn thuiswedstrijd, de rally van Wervik waar ik als voorwagen start samen met Isabel Durnez. Ideaal voor mij om de auto verder te leren kennen en terug vertrouwen op te bouwen. Daarna trekken we hoogstwaarschijnlijk naar de Boucles de Chevrotines, waar Anton mij opnieuw zal navigeren om zo samen verder op te bouwen.

Bedankt aan het volledige serviceteam van Philcars, sponsor Grondwerken Versavele en de baanposten en andere mensen die ons geholpen hebben na de sortie.”

VAS
RT1
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X