De filmpjes van de Monteberg waren, figuurlijk, nog niet verwerkt of Melvin nam alweer
plaats in een co-zitje. Ook deze keer weer naast een topper op de Belgische wegen, met name Vincent Verschueren. Niet op afgesloten openbare wegen, echter wel op een gesloten omloop: Circuit Jules Tacheny, te Mettet. Op 11 mei werd daar een manche verreden van de SRX SSangYong Cup.

We konden hem enkele vragen stellen, te beginnen met hoe dit idee tot stand is gekomen?
“Het idee kwam van Garage Bossaert, die net als vorig jaar Vincent inschakelde om met de SSangYong (nvdr, model is een Rallycross Ssangyong Actyon Sports) de SRX-cup te rijden.
Omdat dit een funcup is, mogen er elke ronde andere “co-piloten” plaatsnemen naast de piloot. Dankzij onze nauwe samenwerking met garage Bossaert kreeg ik de kans om eens een ritje te mogen meemaken met Vincent.”, aldus Melvin

Stannic
63ste OVV

“Rally en rallycross zijn toch twee verschillende categorieĂ«n? Hoe heb je dit beleefd in vergelijking met de rally. Welke geniet je voorkeur?” is onze reporter benieuwd.

“De pick-up is niet 100% aangepast om rallycross te rijden. Dit betekent dat je met een vrij losse ophanging het parcours opgaat.” verduidelijkt Melvin. “Natuurlijk blijft het wel een kick om naast een Belgisch kampioen rally te mogen kruipen en zijn stuurmanskunsten te aanschouwen. Omdat je geen nota’s hebt, kan je ook vrij rondkijken en genieten. Ik was vrij onder de indruk van de Ssangyong. In tegenstelling tot wat je zou denken als je ze aan het werk ziet langs het parcours, gaat het toch vrij snel! Echt vergelijken met de rallysport is moeilijk. Zeker omdat dit een fun cup is en een co geen meerwaarde heeft. Maar dit doet zeker niets af van de goede indruk die de SRX cup bij mij nalaat.”

“Ik verkies echter nog steeds de rally. Simpelweg omdat je zelf veel meer in handen hebt. Je kan naar verschillende spektakelpunten rijden, terwijl je op het circuit telkens “hetzelfde” ziet. Maar eens in het jaar naar Mettet, doen we met plezier!”

“Op je facebookpagina zagen we een selfie passeren vanop de tribune, met op de achtergrond de vaste co van Vincent, Veronique Hostens. Je beleefde het dus ook vanuit de tribune. Waarin ligt volgens jou de aantrekkingskracht van rallycross?”
“Rallycross is van de eerste seconde bij de start al nagelbijten. 1 tiende te laat vertrekken betekent dat je meteen gestraft kan zijn voor de hele ronde. Ook de jokerronde is een leuke animatie voor het publiek. Het feit dat je de hele dag op het zelfde stoeltje kan zitten en continu wagens ziet strijden, lokt uiteraard ook heel wat volk. Alles is compact en vrij toegankelijk, doe daar nog wat mooi weer bij en je beleeft zeker een leuke dag!” deelt Melvin zijn visie.

Op de vraag wat Melvin vindt hoe Vincent het deed in deze discipline van de racerij, antwoordde hij vol lof: “Hij heeft zich opnieuw voor 100% gegeven. Ondanks dat het maar voor ‘de fun’ was, straalt hij professionaliteit uit tot de laatste seconde. Uiteindelijk werd team Bossaert dit jaar tweede. Niet onaardig als we naar de concurrentie kijken. We beleefden een leuke dag, met dank aan Garage Bossaert!”

Nog een laatste (dank)woordje?
“Gewoon even reclame maken voor FM Rallymovies en de APP”, lacht Melvin 😉

RallyTime animated
63ste OVV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X