Morgen komt de Konvert Skoda Fabia R5 van Didier Duquesne aan de start van de Sezoensrally in Bocholt. Deze wedstrijd is een buitenbeentje op de kalender want een groot deel van het parcours is op onverharde wegen.

Voor mij is het de allereerste keer dat ik zal rijden in Bocholt, ik ben zelfs nog nooit komen kijken naar deze wedstrijd,” aldus Didier Duquesne die ondanks het gebrek aan parcourskennis toch wel uitkijkt naar de Sezoensrally. “In het verleden reed ik al in Frankrijk een onverhard rally en dat was super. We gaan komend weekend vooral de wagen beter leren kennen met het oog op Ieper.

BRC
KAMV

Konvert was vragende partij om deze wedstrijd in Limburg op de kalender te zetten. Het bedrijf heeft haar roots in West-Vlaanderen, maar is ondertussen in het ganse land actief. “Toen we bekend maakten dat we met onze rallywagen naar Limburg kwamen waren de reacties heel positief. We kijken echt uit naar deze wedstrijd.” aldus de verantwoordelijke van Konvert.

Net zoals in Tielt zal Didier Duquesne worden genavigeerd door de ervaren copiloot François Geerlandt. Tien jaar geleden werd François 5de in Bocholt aan de zijde van Melissa Debackere in de Toyota Corolla WRC. “Het deelnemersveld is met 10 R5 wagens bijzonder sterk dit jaar, we zullen ons eigen tempo rijden en zien wel waar we uitkomen op zaterdagavond. Het belangrijkse is dat we zonder kleerscheuren de finish bereiken.” besluit de enthousiaste copiloot.

KAMV
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X