Al jaren draait hij mee in het Belgisch kampioenschap. Al jaren droomt hij ervan om met een topwagen aan de start te staan. Nu in de Rallye de Wallonie wordt deze droom werkelijkheid voor Olivier Collard. De piloot uit Marche-en-Famenne start met een Skoda Fabia R5.

“Ik draai al lang mee in het Belgisch kampioenschap. Maar nog nooit stond ik aan de start met een wagen die in staat is om mee te doen voor de algemene overwinning,” aldus Olivier. “In Namen zal ik dan ook een droom realiseren die ik al lang koester.”

“De keuze voor de Skoda spreekt voor zich. De laatste wedstrijden in België en het buitenland tonen aan dat het momenteel de sterkste wagen is. We hadden ook voor een WRC kunnen kiezen, maar de feedback van piloten die onlangs overstapten naar een R5 heeft ons helemaal overtuigd ! »

KAMV
BRC

De voormalige officiële Citroën Belux piloot die tot Belgisch kampioen Super 1600 gekroond werd in 2002 blijft realistisch over zijn mogelijkheden.

“We zullen over een auto beschikken waarmee je kan winnen. Maar reken niet op ons om meteen de strijd aan te gaan met jongens als Cherain, Verschueren of Fernémont !”, weet Olivier. “In functie van ons definitief budget kunnen we misschien een dertigtal kilometers testen voor de rally, niet meer. En omdat er niets te winnen valt op de Citadel op vrijdagavond zal de echte kennismaking zaterdag plaatsvinden op de 23 km van Mohiville…”

RT2
VAS
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X