Al jaren draait hij mee in het Belgisch kampioenschap. Al jaren droomt hij ervan om met een topwagen aan de start te staan. Nu in de Rallye de Wallonie wordt deze droom werkelijkheid voor Olivier Collard. De piloot uit Marche-en-Famenne start met een Skoda Fabia R5.

“Ik draai al lang mee in het Belgisch kampioenschap. Maar nog nooit stond ik aan de start met een wagen die in staat is om mee te doen voor de algemene overwinning,” aldus Olivier. “In Namen zal ik dan ook een droom realiseren die ik al lang koester.”

“De keuze voor de Skoda spreekt voor zich. De laatste wedstrijden in België en het buitenland tonen aan dat het momenteel de sterkste wagen is. We hadden ook voor een WRC kunnen kiezen, maar de feedback van piloten die onlangs overstapten naar een R5 heeft ons helemaal overtuigd ! »

Stannic
RT1

De voormalige officiële Citroën Belux piloot die tot Belgisch kampioen Super 1600 gekroond werd in 2002 blijft realistisch over zijn mogelijkheden.

“We zullen over een auto beschikken waarmee je kan winnen. Maar reken niet op ons om meteen de strijd aan te gaan met jongens als Cherain, Verschueren of Fernémont !”, weet Olivier. “In functie van ons definitief budget kunnen we misschien een dertigtal kilometers testen voor de rally, niet meer. En omdat er niets te winnen valt op de Citadel op vrijdagavond zal de echte kennismaking zaterdag plaatsvinden op de 23 km van Mohiville…”

BRC
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X