Afgelopen weekend nam Robin Maes, samen met copiloot Fred Miclotte, deel aan de TAC Rally. Het was lange tijd onzeker of Robin wel de start zou kunnen nemen in Tielt. De zaakvoerder van de MR Group had zich immers enkele weken voordien gekwetst bij een ongeval.

“Ik ben op een brug ongelukkig ten val gekomen en mijn knie was gekneusd. Daarnaast had ik heel wat diepe snijwonden. We hebben woensdag de shakedown gereden en pas nadien hebben we de beslissing genomen om te starten.”

Ondanks dat Robin nog wat last had van zijn verwondingen zat hij meteen in het goede ritme. En dit ondanks dat de TAC Rally nog maar de tweede wedstrijd met de Skoda Fabia R5 was voor de historic kampioen.

BRC
VAS

“Het voelde inderdaad meteen goed, na de eerste ronde waren we mee met de eerste 5 R5 wagens. Helaas hebben we in de namiddag een coupure te diep genomen en brak een stuurstang. Daar lieten we een goeie minuut liggen. In de laatste ronde kreeg ik wat last van mijn verwondingen en moest ik wat gas terugnemen, zo ging Achiel me nog voorbij.”

Uiteindelijk werd Robin Maes 8ste, de volgende wedstrijd is de Renties Ypres Rally eind juni.

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X