Het was reeds van 2012 geleden dat Johan Dekens aan de start stond in de TAC Rally. Het doel was dan ook om de wagen heelhuids naar de finish te brengen. Een missie waarin Johan, voor de gelegenheid genavigeerd door Bert Truyens, in slaagde.

“Oorspronkelijk was ik niet vrij om de TAC Rally te rijden,” weet Johan te vertellen. “Toen dit weekend door omstandigheden dan toch vrij kwam en er reeds 8 GT3’s ingeschreven waren, hebben we er alles aan gedaan om ook aan de start te verschijnen.”

“Mijn twee eerdere deelnames aan de TAC Rally dateerden reeds van 2011 en 2012. Door deze beperkte parcourskennis waren de verkenningen voor Bert Truyens en mezelf een hele opdracht. Het bracht ook wel wat zenuwen met zicht mee om de krachtige GT3 over de smalle, gladde wegen te sturen langsheen de diepe grachten.”

RT1
BRC

“Zaterdag zijn we dan voorzichtig gestart. Gezien het sterke deelnemersveld in de GT klasse, was ons hoofddoel de auto heelhuids over het podium rijden en ons amuseren. De sfeer in de auto was dan ook heel goed met Bert. We namen nergens grote risico’s en reden met een marge. De tijden werden niet echt gevolgd. We konden wel geleidelijk aan het tempo een beetje opvoeren maar het parcours werd er natuurlijk niet beter op door de passages van alle auto’s. Onder meer de coupages werden te diep uitgereden om er met de Porsche nog in te duiken.”

“We slaagden erin om het hoofd koel te houden en geen risico’s te nemen waardoor we de wagen als 3e RGT over het podium konden rijden. We kunnen dus terug kijken op een geslaagde deelname aan de TAC rally. Ik wil tot slot nog iedereen bedanken die onze deelname aan de TAC rally hebben mogelijk gemaakt,  sponsors, serviceteam en mijn vrouw voor de catering,” aldus Johan.

BRC
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X