Didier Duquesne en copiloot François Gheerlandt eindigden afgelopen zaterdag op een mooie zesde plaats in de TAC Rally, de derde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Voor de piloot uit Aalbeke zat er misschien iets meer in, maar een klein foutje in de openingsronde gooide roet in het eten.

“Ik ben zeker tevreden met de zesde plaats, maar we verliezen op de derde proef inderdaad een kleine minuut. Anders had een plaats binnen de top 5 er wel ingezeten,” aldus Didier Duquesne na afloop van de wedstrijd.

Voor het team van Konvert was de TAC Rally van Tielt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en ook de eerste wedstrijd voor Didier met de Skoda van BMA. “Een fantastische wagen en een fantastisch team. Deze Skoda Fabia vraagt een heel andere aanpak dan de Fiesta van vorig jaar. Als je dan onze tijden bekijkt, zie je dat we een mooie progressie gemaakt hebben gedurende de wedstrijd. Dus ik ben heel tevreden.”

RallyTime animated
RT1

Ook in het kamp van hoofdsponsor Konvert niets anders dan blije gezichten. “Het was voor ons een eerste kennismaking met de TAC Rally. Met zoveel volks langs de proeven en de Skoda Fabia van Konvert die zonder kleerscheuren de finish bereikt, kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn,” besluit de verantwoordelijke van Konvert.

De volgende wedstrijd is de Sezoensrally in Bocholt midden mei.

RallyTime animated
RT2
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X