Didier Duquesne en copiloot François Gheerlandt eindigden afgelopen zaterdag op een mooie zesde plaats in de TAC Rally, de derde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Voor de piloot uit Aalbeke zat er misschien iets meer in, maar een klein foutje in de openingsronde gooide roet in het eten.

“Ik ben zeker tevreden met de zesde plaats, maar we verliezen op de derde proef inderdaad een kleine minuut. Anders had een plaats binnen de top 5 er wel ingezeten,” aldus Didier Duquesne na afloop van de wedstrijd.

Voor het team van Konvert was de TAC Rally van Tielt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en ook de eerste wedstrijd voor Didier met de Skoda van BMA. “Een fantastische wagen en een fantastisch team. Deze Skoda Fabia vraagt een heel andere aanpak dan de Fiesta van vorig jaar. Als je dan onze tijden bekijkt, zie je dat we een mooie progressie gemaakt hebben gedurende de wedstrijd. Dus ik ben heel tevreden.”

VAS
KAMV

Ook in het kamp van hoofdsponsor Konvert niets anders dan blije gezichten. “Het was voor ons een eerste kennismaking met de TAC Rally. Met zoveel volks langs de proeven en de Skoda Fabia van Konvert die zonder kleerscheuren de finish bereikt, kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn,” besluit de verantwoordelijke van Konvert.

De volgende wedstrijd is de Sezoensrally in Bocholt midden mei.

RT1
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X