Didier Duquesne en copiloot François Gheerlandt eindigden afgelopen zaterdag op een mooie zesde plaats in de TAC Rally, de derde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Voor de piloot uit Aalbeke zat er misschien iets meer in, maar een klein foutje in de openingsronde gooide roet in het eten.

“Ik ben zeker tevreden met de zesde plaats, maar we verliezen op de derde proef inderdaad een kleine minuut. Anders had een plaats binnen de top 5 er wel ingezeten,” aldus Didier Duquesne na afloop van de wedstrijd.

Voor het team van Konvert was de TAC Rally van Tielt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en ook de eerste wedstrijd voor Didier met de Skoda van BMA. “Een fantastische wagen en een fantastisch team. Deze Skoda Fabia vraagt een heel andere aanpak dan de Fiesta van vorig jaar. Als je dan onze tijden bekijkt, zie je dat we een mooie progressie gemaakt hebben gedurende de wedstrijd. Dus ik ben heel tevreden.”

63ste OVV
VAS

Ook in het kamp van hoofdsponsor Konvert niets anders dan blije gezichten. “Het was voor ons een eerste kennismaking met de TAC Rally. Met zoveel volks langs de proeven en de Skoda Fabia van Konvert die zonder kleerscheuren de finish bereikt, kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn,” besluit de verantwoordelijke van Konvert.

De volgende wedstrijd is de Sezoensrally in Bocholt midden mei.

Stannic
KAMV
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X