Het weekend startte schitterende voor Dries Vanthoor op Circuit Zolder, de omloop die letterlijk aan zijn tuin grenst. In de kleuren van de Belgian Audi Club pakte de jonge Limburger op zaterdagochtend de polepositie in zijn kwalificatiereeks, werd tweede in de eerste race en leek op weg naar de zege in de tweede wedstrijd van het openingsweekend van de Blancpain GT Sprint op Circuit Zolder. Een vreemd incident, gevolgd door een al even vreemde beslissing van de wedstrijdleiding maakte dat de Audi R8 LMS van de Belgian Audi Club Team WRT slechts als twaalfde over de meet kwam, niet het verhoopte en verdiende resultaat na een weekend waarin alle betrokken het beste van zichzelf gaven.

“Ik denk dat ik nooit zo blij geweest ben met een polepositie als vandaag”, vertelde Dries Vanthoor kort voor de middag op zaterdag in Zolder. “Ik ben opgegroeid aan het circuit en ik kan nu de #2 Belgian Audi Club Team WRT Audi voor al die vrienden, familie en partners van op de pole laten vertrekken. Ik voel echt hun steun, maar mijn snelheid is er sowieso.”
De polepositie was er dus voor de race op zaterdag en Will Stevens zette de kers op de taart, met een tweede plaats in de kwalificatiesessie voor de race op zondag. Twee starten dus vooraan, voor Dries Vanthoor en Will Stevens.

Één klein oponthoud…
De wedstrijd zag er zeer veelbelovend uit voor het duo in de #2 Belgian Audi Club Team WRT Audi, want Dries Vanthoor reed vanaf de eerste meter vooraan. Echter… “Ik had een goede start en kon een kleine buffer uitbouwen tijdens mijn wedstrijdhelft. Ik controleerde de wedstrijd en alles was goed, maar in mijn ‘in lap’, de ronde voor de pitstop, werd ik wat opgehouden. Ik moest van het gas, dat kostte ons tijd en de zege in de race. Maar goed, een tweede plaats is ook synoniem voor kostbare punten, en we hebben nog een race.”

RT1
RallyTime animated

En dan enkele onzichtbare kegeltjes
Wat er tijdens de tweede race van de Blancpain GT Sprint op Circuit Zolder gebeurde, was te gek voor woorden. Will Stevens nam een degelijke start, gaf het stuur aan Dries Vanthoor over en na een sterke pitstop van het team WRT, kwam de jonge Limburger als eerste weer de baan op. Opnieuw leek een zege in de maak tot de wedstrijdleiding het team met een drive through bestrafte. De reden?

“Voor de plaats waar ik mijn pitstop uitvoerde, stonden drie kegeltjes, die ik als rijder onmogelijk kon zien. Die kegeltjes waren er geplaatst tijdens de technische keuring van de GT4… die plaats vond tijdens onze race. Wij waren niet op de hoogte van die kegeltjes, ze waren onzichtbaar en uiteindelijk zeer hinderlijk voor onze pitstop. Ik vertrok dus, op aangeven van het team, en raakte de kegeltjes. Dat bleek dan voldoende voor een bestraffing. De rest is geschiedenis en het tijdverlies vertaalde zich in de eindplaats buiten de punten… Dit motiveert ons alleen maar om nog harder te vechten en in de volgende races wel als eerste in de eindstand te staan!”

RallyTime animated
VAS
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X