Het team van vader en zoon Selleslagh is al jaren een referentie in de internationale GT-racerij. Op Circuit Zolder maakte de structuur uit Merchtem zijn comeback op het hoogste niveau. Als Customer team van AMG Motorsport zet SRT in de snel groeiende GT4 European Series maar liefst drie Mercedes-AMG GT4 in. Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans vormen het duo in één van de drie Mercedes-AMG GT4, Johan Vannerum en Nicolas Vandierendonck in een tweede en Louis-Philippe Soenen in een derde exemplaar uit Stuttgart.

De GT4 European Series tellen dit seizoen zes wedstrijden en het seizoen startte dus in eigen land, met name op Circuit Zolder. Op 6-7-8 april verzamelde de Europese top in de GT-racerij er en bij de bijna 40 wagens in de GT4 European Series waren dus ook drie Mercedes-AMG GT4 van SRT. Bovendien was de eerste race van de Europese serie ook de eerste afspraak voor de Belgian GT4 Cup, een competitie voor GT4-wagens waaraan een nationale titel verbonden is.

Eerste zeges en podia

Stannic
Stannic_animatie

De eerste wedstrijd van het weekend in de GT4 European Cup werd een mooi succes voor SRT. De zege in de AM-klasse van de GT4 European Series ging naar het duo Vannerum-Vandierendonck, meteen ook goed voor een eerste plaats in de Belgian GT4 Cup. Twee zeges voor de prijs van één, leek het wel. Bovendien kwamen de jonge talenten Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans als tweede over de meet, ondanks een klein probleem voor Dejonghe in de eindfase. “De auto had vooraan een tikje gehad, waardoor de koeling niet meer werkte en de auto in veiligheid de allerlaatste fase van de race afwerkte”, aldus Sam Dejonghe. “Nu goed,  het was een goede eerste kennismaking met de wagen en het team en het potentieel is er.” Ook Louis-Philippe Soenen deed de nodige kilometers op en kwam tevreden aan de meet.

Pech en een podium voor SRT

De tweede afspraak had plaats op zondag en de start verliep voorspoedig voor de Duitse GT4’s. Zowel de wagen van Vannerum-Vandierendonck als die van Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans werd er door een andere wagen uitgetikt. Einde verhaal dus voor de Mercedes-AMG GT4 van SRT. Louis-Philippe Soenen reed daarentegen een vlekkeloze race en kwam als derde in de Belgian GT4 Cup over de meet en vierde in de internationale AM-categorie. Daarmee is de West-Vlaamse gentleman driver meteen ook tweede in de puntenstand van het Belgische GT4-kampioenschap.

Patrick Selleslagh: “Ik had het liever anders gezien tijdens de tweede race, maar die aanrijdingen zijn elementen in een wedstrijd die je niet onder controle hebt. Ik kan mijn rijders niets verwijten  en het is bijzonder jammer dat ze op die manier een mogelijk goed resultaat mislopen. We hebben wel heel veel geleerd dit weekend en geloof me, dit kampioenschap heeft enorm veel potentieel. Ik ben ook blij we weer op internationaal niveau meekunnen en dat met een mix van snelle jonge rijders en ervaren oudere piloten, die beide hun ding vinden in de European GT4 Series.”

BRC
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X