Afgelopen weekend stond CELOPI Racing aan de start van het Criterium van de TAC Rally, zowat een jaarlijkse afspraak voor piloot Christophe Panis en copiloot Jeroen D’hulster. Voor hun vijfde deelname in Tielt werd bij Fly Motorsport een Citroën C2 R2 Max gehuurd.

Met een gebrek aan wedstrijdritme en zonder shakedown of andere degelijke testkilometers werd wat afwachtend uitgekeken naar de rally. Die vrees bleek onterecht want Christophe zat – bijna vijf jaar na zijn laatste wedstrijd in een R2 – meteen weer in het juiste ritme. “Met een vijfde tijd waren we meteen sneller dan T’Joens, Dobbelaere en Catelin, namen die we vooraf als mogelijke speelkameraden in gedachten hadden”, vertelt Christophe. “Op KP Ondank groeide het vertrouwen, tot het plots iets te vlot ging en we zo’n 15″ verloren met een spin. Onze lievelingsproef Oosthoek verliep terug prima en na Poelberg waren we terug naar de zesde plek opgeklommen.”

Tijdens de service werden vooraan hardere banden gemonteerd en dat had meteen effect op KP Schuiferskapelle. Op de 15 km-lange scherprechter van de rally werd slechts acht seconden trager gedraaid dan winnaar Lommers in zijn BMW M3, terwijl de ‘oude’ C2 R2 Max ook maar vier tellen moest toegeven op de Opel Adams van Munster en Vermeire in de BK-rally. “Helaas liep het opnieuw even mis op Ondank, toen we rond gingen op de strook onverhard. Op de laatste twee proeven vonden we terug een vlot ritme waarmee we de vijfde plek veilig konden stellen. Het deed deugd om nog eens een quasi zorgeloze rally te kennen. De C2 deed het prima!”

Naast de vijfde plek ging het team ook als winnaar in klasse RC4 over de meet. “Maar we moeten eerlijk toegeven dat die klasse niet echt sterk bezet was. Hoe dan ook blikken we heel tevreden terug op deze wedstrijd. We moeten zeker onze sponsors en onze talrijke supporters bedanken, net als Fly Motorsport voor een geslaagde eerste samenwerking. Nu richten we onze pijlen op de tweede seizoenshelft waarin we hopelijk nog twee wedstrijden kunnen afwerken“, aldus Christophe Panis.

VAS
RT1

RT2
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X