De TAC Rally is omwille van het wisselend en soms erg gladde asfalt een erg moeilijke rally voor iemand die er debuteert. Dat ondervond Mats VD Brand afgelopen zaterdag 7 april in en rond het Belgische Tielt. Vanaf de tweede ronde zette hij zijn zinnen op de overwinning in de M cup. Dankzij een perfecte osmose met zijn navigator Eddy Smeets, het M.A.T.S-team en een perfect draaiende BMW M3 won hij die voor de tweede keer op rij.

Mats VD Brand: De TAC Rally begon onder andere door een niet zo geslaagde bandenkeuze een beetje moeizaam. Op KP 1 ondervond ik meteen waarvoor Eddy me meermaals waarschuwde. In en rond Tielt is er op plaatsen spekglad asfalt. Je kan er makkelijk in de fout gaan maar daar is weinig marge voor door de grachten, palen en zelfs huizen. Het kwam er dus op neer om even vertrouwen op te bouwen. Boulat startte ontzettend sterk en had na de eerste ronde 22 seconden voorsprong. Vanaf KP 5 gingen we echter op nieuwe Hankooks vol in de tegenaanval en maakten in één klap bijna 10 seconden goed maar hij bleef aanklampen. Pas bij de derde doortocht op KP Schuiferskapelle kwamen we dankzij een nieuwe scratch aan de leiding in de M cup, die we vervolgens ook konden binnenhalen. De M3 gaf wederom geen krimp en we zetten hem zonder één krasje op het finishpodium. Het spreekt voor zich dat we dus dik tevreden zijn met het resultaat. Het is ook bijzonder leuk dat veel toeschouwers ons persoonlijk komen vertellen dat ze genoten van onze passages !

Eddy Smeets: Na de eerste ronde zei Mats dat hij TAC Tielt moeilijker vond dan WRC Duitsland, vooral door de voortdurend wisselende grip. Maar hij heeft de wedstrijd perfect benaderd door zichzelf een leerronde te gunnen en pas daarna vol aan te vallen. Het duo Boulat-De Busser was vastbesloten om op de laatste twee KP’s nog eens in de tegenaanval te gaan. Maar omdat deze geannuleerd werden, konden we het niet meer uitvechten op de proeven. Feit is dat ze hun huid deze keer erg duur verkochten! Dat zal de spanning in de M cup alleen maar ten
goede komen.

VAS
RT1

VAS
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X