Aanstaande zaterdag wordt in Tielt en omstreken de TAC Rally gereden, de 3e van in totaal 9 wedstrijden die meetellen voor het BK rally. Patrick Snijers en Luc Bouchat tekenen present met de knalgele MAES Porsche. Samen met hen komen nog 9 andere Porsches aan de start.

Na de betonnen verkavelingswegen van de Haspengouw, de brede circuitwegen in Spa krijgen de deelnemers van de TAC Rally dit weekend smalle en gladde asfaltwegen voor de wielen geschoven. “Het wordt opnieuw aanpassen” zegt Patrick Snijers. “De TAC oogt heel makkelijk maar niets is minder waar. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de grip hier meteen veranderen. Zelfs in droge omstandigheden ligt het asfalt er plaatselijk zeer glad bij. Vrijdag ontdekken we het parcours maar we weten uit ervaring dat dit een zeer snelle wedstrijd is waar een rijder weinig marge heeft. Wie in de fout gaat betaalt dat cash.”

Snijers eindigde in Spa op de 6e plaats en won de GT-klasse. “En toch ben ik nog op zoek naar meer vertrouwen” pikt Snijers in. “In de Haspengouw hebben we niet veel gereden en in Spa waren er niet echt veel moeilijkheden, de Clémentine niet te na genomen. Zaterdag moet het er boenk op zijn. Samen met ons komen er nog 9 andere rijders met een Porsche aan de start. Uiteraard wil ik de GT-klasse winnen maar de concurrentie is niet van de poes. Kevin Abbring is een toprijder die zijn huid duur zal verkopen. Daarnaast heb je nog Van Parijs, Monnens en Van Woensel. Het wordt bikkelen om elke seconde. Maar het wordt ook leuk. Ik vind het fantastisch dat de organisatie erin geslaagd is om 10 Porsches aan de start te krijgen. Dat is fijn voor ons en voor het publiek. En al zijn ze misschien niet allemaal even snel, een Porsche is en blijft een streling voor het oog en zijn specifiek geluid blijft fantastisch.”

KAMV
VAS

De TAC Rally start zaterdagochtend om 08.00 u. 14 klassementsritten en 162.52 km verder mag de winnaar omstreeks 21.00 u de champagne ontkurken.

RallyTime animated
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X