Aanstaande zaterdag wordt in Tielt en omstreken de TAC Rally gereden, de 3e van in totaal 9 wedstrijden die meetellen voor het BK rally. Patrick Snijers en Luc Bouchat tekenen present met de knalgele MAES Porsche. Samen met hen komen nog 9 andere Porsches aan de start.

Na de betonnen verkavelingswegen van de Haspengouw, de brede circuitwegen in Spa krijgen de deelnemers van de TAC Rally dit weekend smalle en gladde asfaltwegen voor de wielen geschoven. “Het wordt opnieuw aanpassen” zegt Patrick Snijers. “De TAC oogt heel makkelijk maar niets is minder waar. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de grip hier meteen veranderen. Zelfs in droge omstandigheden ligt het asfalt er plaatselijk zeer glad bij. Vrijdag ontdekken we het parcours maar we weten uit ervaring dat dit een zeer snelle wedstrijd is waar een rijder weinig marge heeft. Wie in de fout gaat betaalt dat cash.”

Snijers eindigde in Spa op de 6e plaats en won de GT-klasse. “En toch ben ik nog op zoek naar meer vertrouwen” pikt Snijers in. “In de Haspengouw hebben we niet veel gereden en in Spa waren er niet echt veel moeilijkheden, de Clémentine niet te na genomen. Zaterdag moet het er boenk op zijn. Samen met ons komen er nog 9 andere rijders met een Porsche aan de start. Uiteraard wil ik de GT-klasse winnen maar de concurrentie is niet van de poes. Kevin Abbring is een toprijder die zijn huid duur zal verkopen. Daarnaast heb je nog Van Parijs, Monnens en Van Woensel. Het wordt bikkelen om elke seconde. Maar het wordt ook leuk. Ik vind het fantastisch dat de organisatie erin geslaagd is om 10 Porsches aan de start te krijgen. Dat is fijn voor ons en voor het publiek. En al zijn ze misschien niet allemaal even snel, een Porsche is en blijft een streling voor het oog en zijn specifiek geluid blijft fantastisch.”

RT1
VAS

De TAC Rally start zaterdagochtend om 08.00 u. 14 klassementsritten en 162.52 km verder mag de winnaar omstreeks 21.00 u de champagne ontkurken.

KAMV
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X