Na de bewogen en veelbesproken finale van de Rally van Haspengouw en het forfait voor de Spa Rally, maakt GoDrive zich op voor de derde wedstrijd van het JobFixers Belgian Rally Championship, de TAC Rally in Tielt. Daar wachten zaterdag 7 april 14 klassementsproeven, goed voor 162 km tegen de snelheid. Een parcours dat Belgisch kampioen Vincent Verschueren en zijn copilote Veronique Hostens goed ligt, want precies een jaar geleden behaalden ze hun eerste grote nationale overwinning in Tielt.

Voor de meeste teams was de snelle opeenvolging van wedstrijden in het begin van het seizoen hels, maar GoDrive besliste om niet aan te treden in Spa.
“Die beslissing hing al een tijdje in de lucht en had niets te maken met het verloop van de wedstrijd in Haspengouw,” vertelt Vincent Verschueren. “Reglementair moeten we een wedstrijd laten vallen en zowel logistiek als budgettair was Spa voor ons team de meest logische om te schrappen, want onze mecaniciens, die nog een andere job hebben, zouden bijna dag en nacht hebben moeten werken om de Skoda klaar te stomen voor Spa. Natuurlijk is het niet fijn om aan de kant te blijven, maar ik heb geen spijt van die keuze.”

Om toch nog het gevoel van snelheid te hebben, ging Vincent Verschueren in Frankrijk een meeting rijden met zijn “oldtimer” 500cc MotoGP bolide. Een rasechte NSR 500 ex-Alex Barros, waarmee hij zich eens kon meten met enkele wereldkampioenen van vroeger, zoals Freddy Spencer, Wayne Gardner, Christian Sarron, Olivier Jaque, Steve Baker…

KAMV
BRC

“Zoals mijn startnummer 46 doet vermoeden, ben ik een fan van Valentino Rossi. Wat die kerel op zijn leeftijd nog kan, dat is uitzonderlijk. Maar, ook die oude gloriën die met pensioen zijn, bleken nog bloedsnel. Ik heb me kunnen uitleven,” lacht Vincent, die zelf vroeger snelheidsraces op de moto reed.

Die snelheid zal de Skoda-rijder uit Zingem zeker kunnen gebruiken in Tielt, waar de concurrentie goed gewapend is. Titelrivaal Kris Princen, de leider in het BRC, is ook weer van de partij.
“Ik ben blij dat Kris erbij is, want dan moet ik absoluut het beste uit mezelf halen om te kunnen winnen,” vertelt Vincent. “We kunnen ons geen foutjes veroorloven, want het niveau zal weer erg hoog liggen met 12 R5’s aan de start. Ook bij de Porsches staan er kleppers aan de start, maar in principe mogen ze ons niet bedreigen. In Tielt wordt vaak diep gesneden in de bochten en komt er nogal wat grind op de baan terecht. Dat is niet ideaal voor een Porsche, maar ze zullen wel redelijk kort in de buurt blijven.”

Traditioneel zijn de verschillen klein in Tielt. Vorig jaar won Vincent met 8″0 verschil en in 2016 had Freddy Loix amper 6″4 voorsprong op Kris Princen.
“Het is heel moeilijk om het verschil te maken. De voorbije edities is gebleken dat de eerste ronde van vier proeven cruciaal is. Vorig jaar pakten we daar 15″ op Kris Princen en hij kreeg die kloof niet meer dicht. De wagen moet perfect zijn om in de eerste ronde voluit aan te vallen. Daar moet ik het verschil kunnen maken…”

Want, de ambitie van Vincent Verschueren en Veronique Hostens voor deze 45ste TAC Rally is duidelijk.
“Kris Princen heeft al een overwinning op zak. Het is aan ons om zo snel mogelijk ook een overwinning te veroveren. Ik wil zaterdag in elk geval meestrijden voor de overwinning…”

De TAC Rally gaat zaterdag om 8h van start in Tielt. Na 14 klassementsproeven zal de winnaar omstreeks 21h op het finishpodium gehuldigd worden.

 

RT2
RallyTime animated
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X