Na een gedwongen afwezigheid, wegens medische problemen, heeft Patrick in twee jaar geen wedstrijd meer gereden. Nu staat hij er bijna helemaal terug en is hij klaar om er terug in te vliegen.
Co-piloot van dienst: Brecht Vanden Berghe. Een dubbelinterview met beide heren…

“Inderdaad”, steekt Patrick van wal. “Ik maak m’n comeback in de TAC-rally, in het criterium.
Vorig jaar heb ik in allerlaatste instantie forfait moeten geven voor de Omloop van Vlaanderen.
Daar zou Brecht mij ook navigeren”

“Ik zag er zo naar uit”, zegt Brecht. “Groot was dan ook mijn ontgoocheling, toen Patrick moest opgeven om medische redenen. Toen de ontgoocheling uiteindelijk wegebde had ik er natuurlijk alle begrip voor. Zoals Patrick ondertussen kan beamen, gaat gezondheid voor alles.

KAMV
RT2

“Het heeft me bloed, zweet en traantjes gekost om te staan waar ik nu sta”, vult Patrick instemmend aan. “Laat ons zeggen dat ik fysiek voor 90% in orde ben. Zelfdiscipline is de enige weg naar succes, is dan ook steevast mijn motto. Door mijn problemen heb ik de keerzijde van de medaille, van een gezond leven, gezien. Daarom neem ik iedere dag in dank aan.”

Beide heren laten optekenen dat hun seizoen zal bestaan uit deelnames aan TAC, EBR en de Omloop.

“Brecht, die ondertussen ook een goede vriend geworden is, zal tijdens deze rally’s de nota’s lezen. Hij zal dit seizoen dan ook mijn vaste co-piloot zijn” aldus Patrick. “Hij kreeg de smaak te pakken toen hij vorig seizoen Didier Spillebeen mocht navigeren in de Rallysprint van Moorslede.
We gaan niet meestrijden voor de prijzen, daarvoor ken ik de wagen nog niet goed genoeg en kom ik nog te veel ritme te kort. De wagen, een BMW E30, werd trouwens aangekocht in mijn herstelperiode want ik wou en zou opnieuw rally rijden. Ons amuseren, plezier hebben en na de laatste KP heelhuids het podium over rijden blijft het hoofddoel Wat erbij komt, zien we dan wel”

“Ook ik zie er naar uit, naar onze eerste echte deelname samen” laat Brecht weten. “Gelukkig raakte de wagen nog op tijd klaar want tot voor enkele dagen was er nog een probleem met de benzinepomp, maar dankzij PhilCars en Didier Spillebeen werd dit euvel verholpen. Waarvoor dank, gasten!  Naast mijn deelnames met Patrick staan ook nog 2 deelnames gepland met de gebroeders Brulez, in hun Seat Ibiza. Met name in de TBR en Oudenaarde.”

“Klopt” vult Patrick aan, “de wagen wordt onderhouden door het warme en familiaire team van Philcars uit Wervik. Ook de service wordt door hen gedaan.”

“Graag wil ik ook nog mijn sponsors bedanken die het mogelijk maken om mijn eerste echte seizoen als navigator te realiseren: Nico &Damienne van Quicky’s, Mario van Interieur Ampe, Andy van elektriciteitswerken Coudenys en Wim van ’t Baguetje te Izegem. Ook bedankt aan FM Rallymovies, zij zullen een onboard camera plaatsen in onze wagen!” vult Brecht aan.

“Ik dank ook Kantoor Cuelenaere en partners, uit Maldegem” besluit Patrick dit dubbelinterview.

 

RT1
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X