Na een gedwongen afwezigheid, wegens medische problemen, heeft Patrick in twee jaar geen wedstrijd meer gereden. Nu staat hij er bijna helemaal terug en is hij klaar om er terug in te vliegen.
Co-piloot van dienst: Brecht Vanden Berghe. Een dubbelinterview met beide heren…

“Inderdaad”, steekt Patrick van wal. “Ik maak m’n comeback in de TAC-rally, in het criterium.
Vorig jaar heb ik in allerlaatste instantie forfait moeten geven voor de Omloop van Vlaanderen.
Daar zou Brecht mij ook navigeren”

“Ik zag er zo naar uit”, zegt Brecht. “Groot was dan ook mijn ontgoocheling, toen Patrick moest opgeven om medische redenen. Toen de ontgoocheling uiteindelijk wegebde had ik er natuurlijk alle begrip voor. Zoals Patrick ondertussen kan beamen, gaat gezondheid voor alles.

RT2
RallyTime animated

“Het heeft me bloed, zweet en traantjes gekost om te staan waar ik nu sta”, vult Patrick instemmend aan. “Laat ons zeggen dat ik fysiek voor 90% in orde ben. Zelfdiscipline is de enige weg naar succes, is dan ook steevast mijn motto. Door mijn problemen heb ik de keerzijde van de medaille, van een gezond leven, gezien. Daarom neem ik iedere dag in dank aan.”

Beide heren laten optekenen dat hun seizoen zal bestaan uit deelnames aan TAC, EBR en de Omloop.

“Brecht, die ondertussen ook een goede vriend geworden is, zal tijdens deze rally’s de nota’s lezen. Hij zal dit seizoen dan ook mijn vaste co-piloot zijn” aldus Patrick. “Hij kreeg de smaak te pakken toen hij vorig seizoen Didier Spillebeen mocht navigeren in de Rallysprint van Moorslede.
We gaan niet meestrijden voor de prijzen, daarvoor ken ik de wagen nog niet goed genoeg en kom ik nog te veel ritme te kort. De wagen, een BMW E30, werd trouwens aangekocht in mijn herstelperiode want ik wou en zou opnieuw rally rijden. Ons amuseren, plezier hebben en na de laatste KP heelhuids het podium over rijden blijft het hoofddoel Wat erbij komt, zien we dan wel”

“Ook ik zie er naar uit, naar onze eerste echte deelname samen” laat Brecht weten. “Gelukkig raakte de wagen nog op tijd klaar want tot voor enkele dagen was er nog een probleem met de benzinepomp, maar dankzij PhilCars en Didier Spillebeen werd dit euvel verholpen. Waarvoor dank, gasten!  Naast mijn deelnames met Patrick staan ook nog 2 deelnames gepland met de gebroeders Brulez, in hun Seat Ibiza. Met name in de TBR en Oudenaarde.”

“Klopt” vult Patrick aan, “de wagen wordt onderhouden door het warme en familiaire team van Philcars uit Wervik. Ook de service wordt door hen gedaan.”

“Graag wil ik ook nog mijn sponsors bedanken die het mogelijk maken om mijn eerste echte seizoen als navigator te realiseren: Nico &Damienne van Quicky’s, Mario van Interieur Ampe, Andy van elektriciteitswerken Coudenys en Wim van ’t Baguetje te Izegem. Ook bedankt aan FM Rallymovies, zij zullen een onboard camera plaatsen in onze wagen!” vult Brecht aan.

“Ik dank ook Kantoor Cuelenaere en partners, uit Maldegem” besluit Patrick dit dubbelinterview.

 

BRC
VAS
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X