In Hotel – Restaurant Shamrok te Tielt werd dinsdagavond officieel de 45ste TAC Rally voorgesteld. We noteerden dat de Tieltse Automobielclub op 6 & 7 april kan uitpakken met een mooi deelnemersveld. Er werd een nieuw radiostation gezocht en gevonden. En daarnaast zet de organisatie verder in op veiligheid.

Op woensdag 4 april van 19u00 tot 22u00 wordt shakedown ‘De Ratte’ georganiseerd. Ook aan het parkoers op zaterdag 7 april werd niet gesleuteld. In totaal staan er iets meer dan 160 wedstrijdkilometers op het programma.

Ondanks dat de inschrijvingen nog niet afgesloten werden, kan de organisatie reeds een mooi deelnemersveld presenteren. 11 R5’s, 7 GT3’s, 6 EVO’s, 14x M-Cup… later komen we meer gedetailleerd terug op deze lijst. De nationale lijst kan je online bekijken op www.TACRally.be, net zoals de lijst van de criteriumrijders.

VAS
KAMV

Door het nieuwe radiodecreet verdween de regionale radio die de verslaggeving van de TAC Rally deed. Met Radio Meteor hebben de organisatoren echter een vervanger gevonden. Zo zal er ook dit jaar verslaggeving zijn van op de KP’s.

Met ‘Rally Tracking’ van GeoDynamics wordt er verder ingezet op veiligheid. Het systeem werd reeds eerder gebruikt tijdens de 6 Uren van Kortrijk en de Rally van Haspengouw. Aan de hand van een filmpje kregen de genodigden een uitleg over de voordelen van het track en trace systeem.

BRC
RT2
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X