In Hotel – Restaurant Shamrok te Tielt werd dinsdagavond officieel de 45ste TAC Rally voorgesteld. We noteerden dat de Tieltse Automobielclub op 6 & 7 april kan uitpakken met een mooi deelnemersveld. Er werd een nieuw radiostation gezocht en gevonden. En daarnaast zet de organisatie verder in op veiligheid.

Op woensdag 4 april van 19u00 tot 22u00 wordt shakedown ‘De Ratte’ georganiseerd. Ook aan het parkoers op zaterdag 7 april werd niet gesleuteld. In totaal staan er iets meer dan 160 wedstrijdkilometers op het programma.

Ondanks dat de inschrijvingen nog niet afgesloten werden, kan de organisatie reeds een mooi deelnemersveld presenteren. 11 R5’s, 7 GT3’s, 6 EVO’s, 14x M-Cup… later komen we meer gedetailleerd terug op deze lijst. De nationale lijst kan je online bekijken op www.TACRally.be, net zoals de lijst van de criteriumrijders.

RT2
RallyTime animated

Door het nieuwe radiodecreet verdween de regionale radio die de verslaggeving van de TAC Rally deed. Met Radio Meteor hebben de organisatoren echter een vervanger gevonden. Zo zal er ook dit jaar verslaggeving zijn van op de KP’s.

Met ‘Rally Tracking’ van GeoDynamics wordt er verder ingezet op veiligheid. Het systeem werd reeds eerder gebruikt tijdens de 6 Uren van Kortrijk en de Rally van Haspengouw. Aan de hand van een filmpje kregen de genodigden een uitleg over de voordelen van het track en trace systeem.

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X