Pedro Samaey en Laure Poissonnier staan volgend weekend aan de start van de 45ste TAC Rally. Niet met de vertrouwde Peugeot 207 RC, waarmee we Pedro de laatste jaren aan het werk zagen. Wel met een BMW 130. De wagen werd voorgesteld in de gebouwen van hoofdsponsor Feys – Pattyn. Onze verslaggever was erbij en kwam terug met volgend interview.

Om met de deur in huis te vallen, deze wagenkeuze hadden we niet zien aankomen.

“Ik had eigenlijk ook niet de ambitie om met dergelijke wagen te rijden,” vertelt Pedro. “Maar Brecht Hoorne kwam met een verleidelijk voorstel. Een voorstel dat ik niet kon weigeren en zodoende starten we in Tielt met deze BMW.  We hebben reeds een korte testsessie achter de rug en ik moet zeggen dat deze wagen me wel ligt. Ten opzichte van de Peugeot is dit een heel andere wagen. Je hebt minder het gevoel dat je met een raceauto rijdt. Ik voel me meer relaxed achter het stuur. Het gaat precies allemaal vanzelf. Opvallend is dat het gevoel van snelheid er niet echt is. Ik was dan ook verbaasd toen ik op de snelheidsmeter keek. Het ging wel echt heel snel. Het is de bedoeling om ons volgend weekend te amuseren. En om de wagen voor te stellen in het rallywereldje. Het is immers de bedoeling om deze in de verhuur te krijgen.”

KAMV
RallyTime animated

Je start in Tielt met een andere wagen. Zijn er nog andere wijzigingen binnen het team?

“Neen. De mensen van Samaey Motorsport zullen instaan voor de service. En mijn vaste co, Laure Poissonnier, neemt de nota’s voor haar rekening. Dit seizoen is onze tweede seizoen dat we samen rijden. Het klikt goed in de wagen en we vertrouwen elkaar blindelings. De Peugeot heeft geen geheimen meer voor ons. Getuige hiervan onze eerste deelname, vorig seizoen, in de Condroz Rally waar we veel progressie maakten. Op dat elan zijn we dan verder gegaan in de Rallysprint van Moorslede, waar we in moeilijke omstandigheden een mooi resultaat lieten optekenen.”

Het vertrouwen tussen piloot en co is er. Dat merk je ook aan het enthousiasme bij Laure die het nieuwe seizoen helemaal ziet zitten.

“Het ziet er goed uit,” laat Laure optekenen. “Hopelijk blijven van pech gespaard zodat we ook dit jaar mooie resultaten kunnen laten optekenen. Het programma is goed gevuld. De start in Moorslede was al geslaagd. In Tielt starten we met deze BMW in het RACB Criterium. Daarnaast staan, met de Peugeot, aan de start van de Rally van Ieper, Omloop van Vlaanderen, East Belgian Rally en Condroz Rally. Ik sluit ook niet uit dat we nog een rally met de BMW gaan betwisten. In het VAS kampioenschap rijden we ook nog de Rally van de Monteberg. Maar eerst de wedstrijd in Tielt. Ik kijk alvast uit naar ons debuut met de BMW. Het zal wel even wennen worden want het gevoel van snelheid is volledig anders. Je gaat snel terwijl je niet echt dat gevoel hebt. Tot slot wil ik nog mijn sponsors, De Zeeparel en In de Rustplaats, bedanken voor het vertrouwen.”

De sponsors van het team staan volledig achter het project met de BMW 130. Ze ontbraken dan ook niet op de voorstelling. Ook hen laten we aan het woord.

Bert Vandenbusshe, De Zeeparel

Het verhaal van de autosport boeit me wel. Als Ieperling wonen we natuurlijk in het hart van de Rally van Ieper. Het is voor ons een topweekend. Iedereen wil erbij zijn en de horeca doet dan gouden zaken.

Vandaar dat mijn interesse gegroeid is in deze sport. Ik was vooral vertrouwd met het historic gedeelte. Via Laure, mijn schoonzus, ben ik ook het moderne gedeelte meer gaan volgen. Natuurlijk kon ik het niet weigeren om Laure en Pedro een duwtje in de rug te geven.

Kirsten  Mortier/Frank Lestaege, In de Rustplaats

Van kinds af aan was ik geboeid door de rallysport. Mijn vader, Jaak Mortier, was vroeger starter op een KP van de toen nog 24u van Ieper. Eigenlijk was ik meer gefascineerd door de rallysport dan door mijn barbiepoppen.

Toen Laure bij ons kwam tafelen werd er al eens over de rallysport en hun prestaties gebabbeld en zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan. We zijn trots dat we hen kunnen steunen en hopen dat ze, net als vorig jaar, terug een schitterend seizoen tegemoet gaan.

Luc Feys, Feys – Pattyn

Als kind woonde ik in Hollebeke. Toen de Rally van Ieper ons dorp aandeed, baten we er met de Chiro een drank en eetstandje uit. Zo kwam ik voor het eerst in contact met de rallysport. Maar eigenlijk boeide deze sport me niet echt. Later waren enkele van mijn personeelsleden echter actief in de rallysport en zo ben ik de sport dan toch beginnen volgen.

Dit is nu het vijfde seizoen dat ik met Pedro samenwerk. Pedro is een sympathiek en correct iemand waarmee ik graag samenwerk. Als sponsor krijg ik veel dankbaarheid terug. Tijdens de rally houdt hij me steeds op de hoogte van hun prestaties.

Ook voor mijn bedrijf is het de ideale promotie. Enerzijds staan we vrij dominant op de wagen en anderzijds laat Pedro de persvoorstelling doorgaan in de gebouwen van ons bedrijf. 2017 was een schitterend seizoen waarin het team kampioen werd in het RACB Criterium in onze kleuren. Ik hoop van harte, voor Pedro en Laure, dat ze terug een mooi seizoen tegemoet gaan.

 

 

 

 

 

 

RallyTime animated
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X