Rallyteam Demuynck- Deschuytter had dit seizoen een extra reden om uit te kijken naar de start van het nieuwe rallyseizoen. De BMW E30 kreeg tijdens de winterstop immers een nieuwe motor. De eerste wedstrijdkilometers werden in de Rallysprint van Moorslede gereden. Het werd een geslaagde test laat Sofie Deschuytter weten.

“Een beetje jammer van al het water op de KP,” weet Sofie. “Maar toch blijft de Rallysprint van Moorslede een van onze favoriete wedstrijden. Het is een mooie rallysprint om het nieuwe seizoen mee te beginnen. Dit jaar stonden we aan de start met onze nieuwe motor. Het werd een geslaagde test.”

“Door het vele water op het parkoers hadden we weinig grip tijdens onze eerste passage. Het resulteerde in een tijd van 9:04. Niet slecht, maar ook niet top. Vanaf de tweede passage werd de start verlegd naar post 5. We draaiden een tijd van 7:08 en konden constateren dat het water weg trok. We zagen het volledig zitten.”

KAMV
RT1

“Op de derde passage werd er 7:01 op de tabellen gezet en dit ondanks dat we heel wat tijd verloren doordat de wagen aan het slippen ging. Tijdens de vierde passage ging de wagen rond na een klein foutje van Devy. Het resulteerde in een 7:04.”

“Belangrijker dan deze tijden was het testen van de nieuwe motor. En deze was zeker geslaagd. We weten nu wat de wagen in zijn mars heeft en aan wat we ons mogen verwachten in de volgende rally’s. Het was een mooie sprint, goed georganiseerd en we zijn tevreden dat we deze volledig hebben kunnen uitrijden.”

De volgend wedstrijd waar het team aan de start staat is de Memorial de Fanny, een ASAF wedstrijd op 14&15 april. Daarna gaar het richting de Short Rally van de Monteberg.Tot slot wil Sofie ook nog volgende mensen bedanken.

“Natuurlijk onze service mannen & vrouw zijnde Hannes, Dylan, Kenny en Stefanie. En een dikke merci aan onze sponsors. Wim Parrein- alle beton, Voegwerken Dumortier Gregory, Bouw en Renovatiebedrijf D&D, Projects Deschuytter Ilse, Schilder en Decoratie werken Demuynck Claude, Bouwmaterialen Samyn, Trimsalon Droedel en Bouwbedrijf Demuynck Devy.”

VAS
KAMV
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X