Net zoals in de voorbije 2 seizoenen zal Konvert opvallend aanwezig zijn in de rallysport met een mooi programma voor Didier Duquesne. Nadat vorig jaar een Ford Fiesta werd ingezet voor 4 wedstrijden doet men nu een beroep op het team van BMA voor een Skoda Fabia R5.

“De Fiesta is een wagen die me heel goed lag, maar we moeten eerlijk zijn de Fabia R5 is momenteel de beste wagen op de markt,” aldus Didier Duquesne die 2 jaar geleden ook reeds met een Skoda Fabia R5 de Ypres Rally reed. “Net zoals toen doe ik weer een beroep op het team van Bernard Munster. Het BMA team heeft pakken ervaring met de Skoda en levert steeds prima werk.”
Het programma van Konvert en Didier Duquesne start in de TAC Rally van Tielt en gaat via het onverhard in Bocholt richting Ieper. Traditioneel wordt afgesloten in Kortrijk, de thuishaven van Konvert. “Het is ook op onze vraag dat Didier Bocholt heeft toegevoegd aan zijn programma. Konvert mag dan wel roots hebben in West-Vlaanderen, we zijn echter actief over gans België,” verduidelijkt Stefanie Verschetse van Konvert.
Aan dit programma kan eventueel nog de Omloop van Vlaanderen in Roeselare worden toegevoegd. “Na Ieper zal de balans worden opgemaakt en beslissen we over een deelname in Roeselare.”

TAC Rally – Tielt
Sezoensrally – Bocholt
Renties Ypres Rally – Ieper
ConXion Omloop van Vlaanderen – Roeselare
6 uren van Kortrijk – Kortrijk

BRC
VAS

“Het is al van 2011 geleden dat we in Tielt aan de start kwamen, maar ik ben wel jaarlijks de wedstrijd blijven volgen. In 2011 werden we 7de met de Toyota Celica GT4, ik ga dit jaar een beetje moeten wennen aan de Skoda maar ik hoop om naar het einde van de wedstrijd toe mee te zijn met de subtop. Bocholt is totaal nieuw voor mij, maar dat maakt het precies leuk. Tegen Ieper wil ik er staan, want Ieper en Kortrijk zijn de belangrijkste wedstrijden van ons seizoen,” besluit Didier Duquesne die ondertussen reeds aan zijn 18de seizoen als piloot start.

RT1
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X