Het is ondertussen reeds 2 jaar geleden dat Greet Passchyn, aan de zijde van Stefaan T’Joens, met winst debuteerde in Moorslede. Toen nog met de ondertussen verkochte Subaru Impreza. Dit jaar stond het duo aan de start met de Renault Mégane RS.  

Dat het een vettige rallysprint zou worden… daar twijfelde niemand aan. Maar dat er zoveel regen zou vallen was voor velen wel een verrassing. Het parkoers lag er dan ook verraderlijk bij.

Daarbij kreeg Stefaan T’Joens in de eerste KP af te rekenen met een zwaar aangedampte voorruit. Het werd dan ook een KP waarin hij zuiver op de nota’s moest rijden. Er werd een derde tijd geklokt in divisie 1-2. Een tijd waarmee het team best tevreden was aangezien de omstandigheden.

VAS
RT1

Voor aanvang van de tweede ronde kreeg de wagen opnieuw een behandeling tegen de damp. Stefaan en Greet namen de leiding over in divisie 1-2 om deze niet meer uit handen te geven. Elke ronde wist het duo zelfs hun eigen tijd te verbeteren. De eerste overwinning in divisie 1-2 van het nieuwe VAS kampioenschap is hierbij dan ook een feit.

De Renault Mégane RS stond dit jaar op de affiche van de Rallysprint van Moorslede. Het team wenst de organisatoren hiervoor nog eens te bedanken. Net zoals de supporters, sponsors en media mensen.

Volgende wedstrijd voor Stefaan T’Joens wordt de TAC Rally in Tielt.

KAMV
RT1
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X