Het is ondertussen reeds 2 jaar geleden dat Greet Passchyn, aan de zijde van Stefaan T’Joens, met winst debuteerde in Moorslede. Toen nog met de ondertussen verkochte Subaru Impreza. Dit jaar stond het duo aan de start met de Renault Mégane RS.  

Dat het een vettige rallysprint zou worden… daar twijfelde niemand aan. Maar dat er zoveel regen zou vallen was voor velen wel een verrassing. Het parkoers lag er dan ook verraderlijk bij.

Daarbij kreeg Stefaan T’Joens in de eerste KP af te rekenen met een zwaar aangedampte voorruit. Het werd dan ook een KP waarin hij zuiver op de nota’s moest rijden. Er werd een derde tijd geklokt in divisie 1-2. Een tijd waarmee het team best tevreden was aangezien de omstandigheden.

RallyTime animated
RT1

Voor aanvang van de tweede ronde kreeg de wagen opnieuw een behandeling tegen de damp. Stefaan en Greet namen de leiding over in divisie 1-2 om deze niet meer uit handen te geven. Elke ronde wist het duo zelfs hun eigen tijd te verbeteren. De eerste overwinning in divisie 1-2 van het nieuwe VAS kampioenschap is hierbij dan ook een feit.

De Renault Mégane RS stond dit jaar op de affiche van de Rallysprint van Moorslede. Het team wenst de organisatoren hiervoor nog eens te bedanken. Net zoals de supporters, sponsors en media mensen.

Volgende wedstrijd voor Stefaan T’Joens wordt de TAC Rally in Tielt.

VAS
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X