De omstandigheden in acht genomen kunnen Michael Lynneel en Kurt Dejonghe tevreden terug blikken op een hun eerste wedstrijd van het seizoen. Met de Renault Clio RS behaalde hij een mooie dertiende plaats algemeen en winst in de klasse 1D. En wellicht had er nog meer ingezeten. Michael aan het woord.

“Op zaterdag zijn we betrokken geraakt bij een verkeersongeval,” start Michael zijn verhaal. “Hierdoor hebben we niet kunnen verkennen en wisten we niet exact hoe de proef er op zondag zou bij liggen. Dat het er nat en vuil zou zijn, wisten we natuurlijk wel.”

“Daarom besloot ik met mijn co Kurt Dejonghe om in de eerste ronde aftastend te rijden. Zodoende wilden we vermijden om fouten te maken. Bij deze weersomstandigheden kan één fout je immers veel tijd kosten. Onze aanpak werd dan ook beloond in de eerste ronde.”

BRC
KAMV

“Ook in de 2de ronde verliep alles prima. Daarna kregen we echter af te rekenen met problemen met de versnellingsbak. Hierdoor verloren we tijd in de 3de en 4de ronde.”
“Bij deze wil ik mijn service mensen bedanken die me bijstonden in de Rallysprint van Moorslede. En natuurlijk ook mijn sponsors. Volgende afspraak in de Monteberg Shortrally,” besluit Michael.

RT1
VAS
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X