De omstandigheden in acht genomen kunnen Michael Lynneel en Kurt Dejonghe tevreden terug blikken op een hun eerste wedstrijd van het seizoen. Met de Renault Clio RS behaalde hij een mooie dertiende plaats algemeen en winst in de klasse 1D. En wellicht had er nog meer ingezeten. Michael aan het woord.

“Op zaterdag zijn we betrokken geraakt bij een verkeersongeval,” start Michael zijn verhaal. “Hierdoor hebben we niet kunnen verkennen en wisten we niet exact hoe de proef er op zondag zou bij liggen. Dat het er nat en vuil zou zijn, wisten we natuurlijk wel.”

“Daarom besloot ik met mijn co Kurt Dejonghe om in de eerste ronde aftastend te rijden. Zodoende wilden we vermijden om fouten te maken. Bij deze weersomstandigheden kan één fout je immers veel tijd kosten. Onze aanpak werd dan ook beloond in de eerste ronde.”

RT1
KAMV

“Ook in de 2de ronde verliep alles prima. Daarna kregen we echter af te rekenen met problemen met de versnellingsbak. Hierdoor verloren we tijd in de 3de en 4de ronde.”
“Bij deze wil ik mijn service mensen bedanken die me bijstonden in de Rallysprint van Moorslede. En natuurlijk ook mijn sponsors. Volgende afspraak in de Monteberg Shortrally,” besluit Michael.

VAS
RallyTime animated
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X