Een jaar geleden maakten ze hun debuut in de Rallysprint van Moorslede. Ook dit jaar staat het team aan de start. De start van een seizoen waarin ze hun vernieuwde BMW alle VAS wedstrijden afwerken. Eventueel aangevuld met enkele ASAF wedstrijden. We stelden co-pilote Sofie Deschuytter enkele vragen.

Vorig jaar maakte je je debuut in Moorslede waarna nog 6-tal wedstrijden volgden met Devy. Hoe kijk je terug op je eerste jaar?

Zeer goed we hebben de wagen kunnen uitproberen. En vooral een nieuwe hobby leren kennen. Ook de minpunten van de wagen merkten we op waardoor we het nieuwe seizoen enkele verbeteringen aanbrachten. Vorig seizoen was relatief goed voor ons , maar in Kortrijk hebben we helaas moeten opgeven wegens een klein mechanisch defect.

Welke rally uit 2017 blijft jullie het meeste bij en waarom?

RT1
BRC

Voor Devy was dit Moorslede. Omdat het de eerste rallysprint was van het seizoen, maar ook omdat het bij wijze van spreken aan onze achterdeur ligt. Mooi georganiseerd en vooral een mooie sprint.

Voor mezelf heb ik er drie en dat is Moorslede, Zuid-Limburg en Kortrijk. Alle drie verschillend . Maar alle drie top georganiseerd .

In 2018 vorm je ook een team met Devy?

Inderdaad , dat klopt . Zelf ben ik de vaste co piloot. En mijn zitje afstaan zal niet rap gebeuren.

Opnieuw met de BMW E30? Zijn er verbeteringen aangebracht aan de wagen tijdens de winterstop?

Ja, vorig seizoen reden we met 2000cc dit jaar gaan we een stapje verder en hebben we een nieuwe motor maar dan wel een 2500 cc. Ook de kleine foutjes van de wagen hebben we bijgestuurd.

Welk programma gaan jullie rijden? Wordt er à la carte gereden of rijden jullie een bepaalde competitie?

De planning voor ons dit jaar is dat we in alle VAS wedstrijden zullen deelnemen. Vorig jaar reden we Wervik en Staden niet mee, dit jaar staat dit ook op onze agenda. Daarnaast hadden wij graag ook enkele ASAF wedstrijden gereden.

De Rallysprint van Moorslede wordt jullie eerste wedstrijd. Bepaalde ambities?

Starten doen we uiteraard in Moorslede. Waarom, kortweg dit is de eerste rally van het seizoen. En we verwachten natuurlijk dat we de eindmeet kunnen halen en kunnen uitrijden.
Ook zullen we zorgen dat er spektakel is voor de toeschouwers door enkele mooie sideways neer te zetten.

Voor de service van de wagen kan het team terugvallen op het vertrouwde team, enkel Jensy zal er niet bij zijn omdat deze dit jaar zelf het stuur in handen neemt.

Tot slot wil Sofie graag de sponsors bedanken: Trimsalon Droedel, Bouwbedrijf Demuynck Devy, WPS beton Wim Parrein, Bouwmaterialen Samyn Schilder, decoratie werken Claude Demuynck, Voegwerken Dumortier Gregory Bvba, D&D projects Deschuytter ilse en Kapsalon Celien te Langemark.

VAS
RT2
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
X