Bij het ingaan van de tweede en laatste lus van vijf klassementsproeven werd het klassement plots helemaal overhoop gegooid. Kris Princen kreeg een minuut straftijd omdat hij een minuut te vroeg ingeklokt zou hebben, of beter een minuut te vroeg in de “zone” binnen gereden zou zijn, maar die sanctie werd uiteindelijk snel weer ingetrokken.

Hoe dan ook, door een lekke band in Blanchimont, verloor Princen 41″6 op Adrian Fernémont, waardoor de rijder uit Namen leider is geworden met 15″ voorsprong op Princen. Ghislain de Mevius, die virtueel als leider aan de rondkoers op het circuit begon, reed ook lek, wisselde het wiel op de proef en verspeelde 3’47”, waardoor hij naar de 4de plaats tuimelde. Het venijn zit duidelijk in de staart van deze Spa Rally…

RallyTime animated
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X