Bij het ingaan van de tweede en laatste lus van vijf klassementsproeven werd het klassement plots helemaal overhoop gegooid. Kris Princen kreeg een minuut straftijd omdat hij een minuut te vroeg ingeklokt zou hebben, of beter een minuut te vroeg in de “zone” binnen gereden zou zijn, maar die sanctie werd uiteindelijk snel weer ingetrokken.

Hoe dan ook, door een lekke band in Blanchimont, verloor Princen 41″6 op Adrian Fernémont, waardoor de rijder uit Namen leider is geworden met 15″ voorsprong op Princen. Ghislain de Mevius, die virtueel als leider aan de rondkoers op het circuit begon, reed ook lek, wisselde het wiel op de proef en verspeelde 3’47”, waardoor hij naar de 4de plaats tuimelde. Het venijn zit duidelijk in de staart van deze Spa Rally…

Stannic_animatie
RT2
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X