In tegenstelling tot voorgaande jaren, zullen de Historic-wagens geen afzonderlijke wedstrijd rijden in het kader van de Spa Rally. Met Paul Lietaer blijft een belangrijke titelkandidaat afwezig, maar Tom Van Rompuy en Guino Kenis zullen wel van de partij zijn om het op te nemen tegen de lokale specialisten.

Een ontgoochelde Paul Lietaer besliste niet af te reizen naar Spa. Aangezien dit jaar enkel de 6 beste resultaten mee zullen tellen in de eindstand, heeft hij die mogelijkheid zonder zijn titelkansen in gevaar te brengen. Andere kleppers, zoals Glenn Janssens, Patrick Mylleville, Frank Baert en Dirk Deveux blijven ook afwezig.

Maar, Guino Kenis en Tom Van Rompuy zullen wel van de partij zijn. Allebei hadden ze mechanische pech in de openingsfase in Haspengouw en Guino Kenis vond in extremis nog een navigator in de persoon van Hein Verschueren om zijn nota’s te lezen.

VAS
KAMV

De twee tenoren zullen wel moeten afrekenen met enkele snelle lokale specialisten, zoals Porsche-rijder André Lausberg, met de BMA 911. Lausberg stond vorig jaar al op het podium in Spa en eerder dit jaar werd hij tweede in de Legend Boucles. De belangrijkste tegenstand komt van een aantal snelle Escort-rijders, zoals Raphaël de Borman, Geoffrey Leyon, Thierry de Latre du Bosquau, Vincent Prégardien en Patrick Deblauwe. Als de weersomstandigheden even moeilijk zijn als vorig jaar, dan moeten we zeker ook rekening houden met de Audi Quattro’s van Luc Caprasse en Luc Pauwels.

VAS
RallyTime animated
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X