In de Herock Spa Rally wordt de tweede manche verreden van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship. In totaal tellen we acht deelnemers in de klasse RC4, waaronder vijf Juniors die een gooi doen naar de prachtige prijzen van Pirelli en Rodania.

De winnaar van de openingswedstrijd, Niels Reynvoet, laat deze wedstrijd links liggen, waardoor Thibaud Mazuin, de enige die scoorde in Haspengouw die vrijdag aan de start staat in Spa, een unieke kans krijgt om leider te worden in het Pirelli Junior BRC. Het zou de jonge rijder uit Namen deugd doen in zijn tweede seizoen met de Skoda Fabia R2.

Maar, het is vooral uitkijken naar de tijden van de snelle Peugeots van Tobias Brüls en Amaury Molle. De Oostkantonner heeft al heel wat ervaring in eigen land, terwijl Amaury Molle zich dit jaar vooral concentreert op een campagne in het Wereldkampioenschap.

RT1
KAMV

In Landen ging de overwinning naar een Ford Fiesta R2 EcoBoost. Jean Dilley, de jongere broer van Guillaume, heeft dan ook het ideale wapen om zijn kansen te verdedigen in het Pirelli Junior BRC. Hopelijk zien we zijn broer ook snel weer in actie in het Jobfixers BRC.

Maar, bij de bookmakers wordt veel verwacht van Grégoire Munster, de man van de streek. De zoon van Bernard viel te vroeg uit in Haspengouw, maar in eigen streek wil hij een hoofdrol spelen met zijn Opel Adam R2.

Het wordt ongetwijfeld een spannende strijd tussen de jongeren in de Herock Spa Rally.

Stand na 1 van 9: 1. N. Reynvoet 20 punten; 2. T. Mazuin 8; 3. S. Pacolet 6; G. Munster (LUX) 0

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X