Vorig jaar maakte Lewis Vansteenkiste zijn debuut in de Rallysprint van Moorslede achter het stuur van een Citroën Saxo VTS. Een niet onopgemerkt debuut, hij finishte meteen tweede in de sterk bezette klasse 2C. In de daarop volgende wedstrijden werden dit goede resultaat bevestigd. Dit jaar staat Lewis Vansteenkiste ook aan de start in Moorslede, maar dan met een Opel Adam Cup. Een gesprek met Lewis…

Even terugkomen op 2017, hoe was je debuutjaar?

“We namen in 2017 inderdaad voor de eerste maal het stuur van een rallywagen in handen. Omdat alles voor ons nieuw was, werd het een spannend jaar waarin we vooral ervaring wouden opdoen. Gelukkig leerden we snel veel mensen kennen die ons hierin steunden en waarvan we veel konden bijleren. Door al onze voorbereidingen creëerde ik een sterke band met mijn copiloot Victor Valcke. We doen het beide met veel plezier en kijken er telkens naar uit om terug samen aan de start te staan. Het belangrijkste doel in 2017 voor ons was vooral plezier maken.”

KAMV
BRC

“Mijn debuut maakte ik in de Rallysprint in Moorslede. Wij hadden nooit kunnen dromen dat we hier nog vier andere rally’s konden aan toevoegen. Dit kon natuurlijk enkel en alleen maar met de steun van onze sponsors. Zoals waarschijnlijk iedereen in de rallywereld weet, is dat de sport zeer verslavend kan werken en je dus zoveel mogelijk aan de start wil staan.”

Dit jaar maak je de overstap naar een Opel Adam?

“Inderdaad. We kozen voor de Opel Adam Cup omdat we een stapje hogerop wouden. Natuurlijk betekend dit dat er een hoger budget nodig is. Het grote voordeel van deze wagen is dat hij wel betaalbaar blijft. Het idee om de overstap te maken, kwam er nadat we kennis maakten met de ADAC Opel Adam Cup in Duitsland. Het mooiste voor ons zou natuurlijk zijn mocht er een kampioenschap zoals in Duitsland naar België komen. Di seizoen blijven we blijven ook trouw aan Rino Beernaert. Naast verhuurder van de wagen is hij ook een coach en vriend geworden van ons. Het is door zijn steun en ervaring dat we goede tijden hebben neergezet. Iedere maal heeft Rino ons vergezeld tijdens de verkenning om ons tips te geven en notities aan te passen. Wij hopen dan ook om zo lang mogelijk te blijven samen werken met Rino.”

Op welk vlak verschilt de Adam van de Saxo?

“Het grote verschil met de Citroën Saxo is dat de Opel een fabrieksauto is. We mogen nu starten met racebanden en hebben een sequentiële versnellingsbak. Zelf hebben we de auto nog niet getest maar Rino wist ons al te vertellen dat we zeker niet teleurgesteld zullen zijn. De wagen heeft meer grip en is ook sneller dan onze Saxo van vorig jaar.”

Welk programma hebben jullie dit jaar voor ogen? Wat zijn de ambities?

“Dit jaar zullen we proberen aan de start te staan van de Rallysprint van Moorslede, de Short Rally van de Monteberg, de Hemicuda Rally en uiteraard de 6 uren van Kortrijk. Als het budget get toelaat, zouden we ook graag de Omloop van Vlaanderen rijden. In 2018 blijven Victor Valcke en ik een team. We hebben een goede band en vullen elkaar perfect aan. Zelf ben ik éénmalig copiloot geweest en ik respecteer enorm de taak van Victor. Het vergt veel vertrouwen in mij om plaats te nemen in de wagen. Graag willen we de wagen eerst goed leren kennen en opnieuw ervaring opdoen. Misschien kunnen we dan na enkele rally’s beginnen hopen op goede resultaten.”

Net zoals vorig jaar blijven ‘Peter plan’ en ‘CHIC boetiek’ ook dit jaar de twee grootste sponsors. Verder laat Lewis ook nog weten dat ze op 21 april een benefiet organiseren. Iedereen is welkom om hun feest bij te wonen. Tickets zijn verkrijgbaar bij Boetiek Chick, Lewis of Victor.

 

 

 

 

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X