Als copiloot maakte Jensy Leys zijn debuut in de rallysport naast Mathias Bruggeman. Dit seizoen neemt hij zelf het stuur in handen. In de Rallysprint van Moorslede neemt hij plaats achter het stuur van de Honda Civic van Mathias die plaats neemt in het rechterzitje. Daarna gaat hij verder met zijn eigen wagen, een BMW E30. Lees hier wat Jensy ons te vertellen had.

“In 2016 maakte ik mijn debuut in de rallysport,” aldus Jensy. “Dit was in de Rally van Zuid-Limburg aan de zijde van Mathias Bruggeman. In mijn periode als copiloot heb ik veel bijgeleerd. Zo heb ik nota’s gelezen in het Nederlands en in het Frans naast Mathias Bruggeman, Dario Verschaeve en Jean Vandenabeele.”

Dit seizoen neem je het stuur zelf in handen. In Moorslede debuteer je met een Honda Civic.

RallyTime animated
KAMV

“Ik wou al heel lang zelf eens een rally rijden. Bedoeling is om ervaring op te doen met zowel voorwiel aangedreven wagens als met achterwiel aangedreven wagens. In de Rallysprint van Moorslede sta ik aan de start met de Honda Civic van Mathias Bruggeman, trouwens ook mijn copiloot. We starten met Mathias zijn wagen omdat mijn wagen nog niet helemaal klaar is en omdat we mijn sponsors beloofd hadden om te starten in Moorslede. De Honda is trouwens een zeer betrouwbare wagen.”

Wat zijn je verwachtingen als piloot? Wat zijn je plannen?

“Ik heb geen grootse verwachtingen. Ervaring opdoen en vertrouwen tanken zijn in Moorslede het belangrijkste. En vooral de wedstrijd tot een goed einde brengen, de wagen zonder schade aan de finish brengen. Mijn programma voor dit seizoen ligt nog niet helemaal vast. Naast de Rallysprint van Moorslede staan Tielt, de Rally van Doornik, Rally van Wervik, de TBR en Zuid-Limburg alvast op de planning. Deze wedstrijden werken we af met de BMW E30, gebouwd door Mica Autosport. Tijdens een sprint zal mijn moeder eens meegaan als co, mijn vaste copiloot is echter Mathias Bruggeman. Ik wil voor plezier beleven in de rallysport. We zien wel hoe goed het loopt en wie weet staan we aan het begin van een nieuw hoofdstuk.”

Tot slot wil Jensy nog zijn sponsors bedanken die dit allemaal mogelijk maken.

“Het is dankzij hen dat ik dit kan waarmaken. Ik wil mijn sponsors dan alvast bedanken voor het vertrouwen: Honden Trimsalon Droedel, Bouwbedrijf Demuynck, Mica Autosport, Grondwerken Buysens, E-Design, Autoservice Bas en Kapster Katrien.”

RT2
BRC
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X