In de Rally van Haspengouw verschenen 9 deelnemers aan de start van de eerste wedstrijd van de M-Cup. De wegen waren alvast kurkdroog, dus het vermogen van de BMW’s kon ten volle benut worden.

De eerste proef leerde toonde al snel dat er dit seizoen rekening dient gehouden te worden met Mats Van den Brand. Hij reed de scratch, op een 3-tal seconden gevolgd door streekpiloot Patrick Diels. Wim Muilwijk moest reeds een kleine minuut toegeven omwille van een lekke band.

Aan de spannende strijd tussen Van den Brand en Diels kwam echter een einde toen Diels op de 3de proef moest opgeven wegens problemen met de achterbrug. Franky Boulat schoof na deze opgave door naar de 2de stek. Ook Ceuppens had problemen op de 3de proef met een defecte oliesensor, waardoor hij een aantal minuten stil stond op de proef.  Na de eerste lus had Van den Brand al een voorsprong van 19 seconden op Boulat.

VAS
RallyTime animated

Tijdens de 2de lus bleef Mats oppermachtig, en begon Muilwijk de verloren tijd goed te maken op Braeckevelt. Op proef 6 moest jammer genoeg ook de Compact van Truyens de strijd staken met achterbrug-problemen. Aan de start van proef 8 werd het even letterlijk warm voor Mats Van den Brand wegens een koelvloeistoflek. Dame fortuna stond aan hun zijde, want na een noodreparatie kon het team alsnog hun wedstrijd ongestraft verderzetten. In de 2de lus was Boulat erin geslaagd om het verlies tegenover Van den Brand te minimaliseren. Muilwijk was er ook in geslaagd om 30 seconden goed te maken op Braeckevelt voor de derde stek. De derde lus zou dus beslissend zijn voor het podium.

Op KP 9 kon Braeckevelt zijn voorsprong op Muilwijk een beetje vergroten, maar op KP 10 ging hij aan hoge snelheid van de baan, met zware schade als gevolg. Van den Brand won uiteindelijk overtuigend, voor Franky Boulat op 23 seconden en Wim Muilwijk. Jens Maes werd vierde na een foutloze wedstrijd. Vandeloock werd met veel spektakel vijfde, voor Tom Ceuppens, die alsnog de finish haalde. De volgende afspraak in de M-Cup is de TAC Rally in Tielt.

RT2
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X