Omdat er op de landwegen tussen de boomgaarden een verkeersbeperking geldt van maart tot oktober, wordt de Rally van Haspengouw erg vroeg in het seizoen verreden. Dat is te merken in het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, want in de openingswedstrijd, de Rally van Haspengouw, zullen drie Juniors strijden voor de eerste overwinning. Maar, de vroege vogels hebben gelijk, want de eerste punten wegen even zwaar door als de laatste en de prijzenpot is dit jaar erg aantrekkelijk dankzij het partnership van Pirelli.

Het Pirelli Junior Belgian Rally Championship bewijst eens te meer zijn rol als kweekvijver voor jong rallytalent, want de twee tenoren van vorig seizoen maken de overstap naar de topklasse, bovendien beiden naar een Peugeot 208 T16. Guillaume de Mevius verdedigt de kleuren van het RACB National Team met de officiële wagen van Peugeot België-Luxemburg, terwijl Sébastien Bedoret een stap hogerop zet met de 208 van Pevatec, die vorig jaar bestuurd werd door Cédric De Cecco. Beiden willen ze hun talent tonen tegenover het kruim van de Belgische rallysport.

Bij de jongeren, geboren op of na 1 januari 1991, kiezen twee piloten voor een Ford Fiesta R2. Voor Stijn Pacolet is de Rally van Haspengouw een thuiswedstrijd. Pacolet wil voor eigen publiek aan het seizoen beginnen met een zege. Pacolet is bovendien ook de meest ervaren piloot van de drie jongeren, want zowel Niels Reynvoet als Thibaud Mazuin zijn pas aan hun tweede seizoen bezig. Reynvoet, een voormalig wielrenner, blijft trouw aan zijn Ford Fiesta, terwijl Thibaud Mazuin opteert voor zijn vertrouwde Skoda Fabia.

RT1
RT2

Grégoire Munster zou zich ook kunnen inschrijven, maar aangezien de zoon van Bernard rijdt met een Luxemburgse licentie, dient hij zich eerst te registreren in het JobFIXers BRC. Daarvoor heeft de Opel-rijder nog tijd tot de administratieve keuring op vrijdag…

Afspraak met de jongeren van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship zaterdag 23 februari in Landen voor de 12 klassementsproeven van de Rally van Haspengouw.

VAS
RT2
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X