Omdat er op de landwegen tussen de boomgaarden een verkeersbeperking geldt van maart tot oktober, wordt de Rally van Haspengouw erg vroeg in het seizoen verreden. Dat is te merken in het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, want in de openingswedstrijd, de Rally van Haspengouw, zullen drie Juniors strijden voor de eerste overwinning. Maar, de vroege vogels hebben gelijk, want de eerste punten wegen even zwaar door als de laatste en de prijzenpot is dit jaar erg aantrekkelijk dankzij het partnership van Pirelli.

Het Pirelli Junior Belgian Rally Championship bewijst eens te meer zijn rol als kweekvijver voor jong rallytalent, want de twee tenoren van vorig seizoen maken de overstap naar de topklasse, bovendien beiden naar een Peugeot 208 T16. Guillaume de Mevius verdedigt de kleuren van het RACB National Team met de officiële wagen van Peugeot België-Luxemburg, terwijl Sébastien Bedoret een stap hogerop zet met de 208 van Pevatec, die vorig jaar bestuurd werd door Cédric De Cecco. Beiden willen ze hun talent tonen tegenover het kruim van de Belgische rallysport.

Bij de jongeren, geboren op of na 1 januari 1991, kiezen twee piloten voor een Ford Fiesta R2. Voor Stijn Pacolet is de Rally van Haspengouw een thuiswedstrijd. Pacolet wil voor eigen publiek aan het seizoen beginnen met een zege. Pacolet is bovendien ook de meest ervaren piloot van de drie jongeren, want zowel Niels Reynvoet als Thibaud Mazuin zijn pas aan hun tweede seizoen bezig. Reynvoet, een voormalig wielrenner, blijft trouw aan zijn Ford Fiesta, terwijl Thibaud Mazuin opteert voor zijn vertrouwde Skoda Fabia.

RT2
Stannic

Grégoire Munster zou zich ook kunnen inschrijven, maar aangezien de zoon van Bernard rijdt met een Luxemburgse licentie, dient hij zich eerst te registreren in het JobFIXers BRC. Daarvoor heeft de Opel-rijder nog tijd tot de administratieve keuring op vrijdag…

Afspraak met de jongeren van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship zaterdag 23 februari in Landen voor de 12 klassementsproeven van de Rally van Haspengouw.

VAS
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X