Omdat er op de landwegen tussen de boomgaarden een verkeersbeperking geldt van maart tot oktober, wordt de Rally van Haspengouw erg vroeg in het seizoen verreden. Dat is te merken in het Pirelli Junior Belgian Rally Championship, want in de openingswedstrijd, de Rally van Haspengouw, zullen drie Juniors strijden voor de eerste overwinning. Maar, de vroege vogels hebben gelijk, want de eerste punten wegen even zwaar door als de laatste en de prijzenpot is dit jaar erg aantrekkelijk dankzij het partnership van Pirelli.

Het Pirelli Junior Belgian Rally Championship bewijst eens te meer zijn rol als kweekvijver voor jong rallytalent, want de twee tenoren van vorig seizoen maken de overstap naar de topklasse, bovendien beiden naar een Peugeot 208 T16. Guillaume de Mevius verdedigt de kleuren van het RACB National Team met de officiële wagen van Peugeot België-Luxemburg, terwijl Sébastien Bedoret een stap hogerop zet met de 208 van Pevatec, die vorig jaar bestuurd werd door Cédric De Cecco. Beiden willen ze hun talent tonen tegenover het kruim van de Belgische rallysport.

Bij de jongeren, geboren op of na 1 januari 1991, kiezen twee piloten voor een Ford Fiesta R2. Voor Stijn Pacolet is de Rally van Haspengouw een thuiswedstrijd. Pacolet wil voor eigen publiek aan het seizoen beginnen met een zege. Pacolet is bovendien ook de meest ervaren piloot van de drie jongeren, want zowel Niels Reynvoet als Thibaud Mazuin zijn pas aan hun tweede seizoen bezig. Reynvoet, een voormalig wielrenner, blijft trouw aan zijn Ford Fiesta, terwijl Thibaud Mazuin opteert voor zijn vertrouwde Skoda Fabia.

VAS
RallyTime animated

Grégoire Munster zou zich ook kunnen inschrijven, maar aangezien de zoon van Bernard rijdt met een Luxemburgse licentie, dient hij zich eerst te registreren in het JobFIXers BRC. Daarvoor heeft de Opel-rijder nog tijd tot de administratieve keuring op vrijdag…

Afspraak met de jongeren van het Pirelli Junior Belgian Rally Championship zaterdag 23 februari in Landen voor de 12 klassementsproeven van de Rally van Haspengouw.

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X