Het drukke programma van Guillaume de Mevius en Louis Louka brengt ze volgende zaterdag naar Landen. De vertegenwoordigers van het RACB National Team zullen er de openingsmanche van het Belgian Rally Championship afwerken, aan het stuur van de wagen waarmee ze in de Monte-Carlo wisten te schitteren, de Peugeot 208 T16.

Hoe gevarieerder het parcours, hoe meer een rallyrijder en zijn corijder zullen leren. Ook de proeven die Guillaume de Mevius en Louis Louka volgende zaterdag tijdens de Rally van Haspengouw krijgen voorgeschoteld hebben zo hun eigen specifieke kenmerken.

“Hoewel het allebei wedstrijden op asfalt zijn, is het moeilijk om enige raakpunten te vinden tussen de openingsmanche van het wereldkampioenschap en de eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship”, glimlacht Guillaume de Mevius. “Tijdens de Monte-Carlo zaten we steeds in de bergen, op ontzettend bochtige wegen. Dikwijls hadden we een rots aan de ene kant en het ravijn aan de andere. Dat zal zaterdag tijdens de Rally van Haspengouw niet het geval zijn. De rally is zo goed als plat, de rallywegen lopen meestal door de omliggende weiden. Als we op de weersvoorspellingen mogen afgaan, dan zouden we geen sneeuw krijgen. Het is daarentegen niet onmogelijk dat de eerste paar kilometer op beijzeld asfalt zullen worden verreden.” Omstandigheden om op je tellen te passen dus.

RT2
BRC

“Ik krijg de Peugeot 208 T16 meer en meer onder de knie, maar ik moet wel nog een veiligheidsmarge inbouwen”, legt de rijder uit. “Ik ben niet van plan om in mijn leerproces stappen over te slaan. In de Rally van Haspengouw liggen nogal wat valstrikken en schietgeweren verborgen. Hoewel Louis en ik op bekend terrein in actie komen, we stonden hier vorig jaar ook aan de start, dan nog moeten we oppassen. Zeker in de bochten die na de doortocht van de vele wagens onder de modder bedekt zullen liggen.”

Guillaume de Mévius en Louis Louka zijn echter niet van plan om er een gezondheidswandelingetje van te maken.
“Ik ben vast van plan om gestaag het ritme te verhogen”, bevestigt de Mévius. “Ik heb er echter geen idee van waar we ons bevinden ten opzichte van de concurrentie. Eén ding is zeker: de Rally van Haspengouw heeft een hoogstaand startveld en daar ben ik blij om. Het bewijst nog maar eens dat het Belgisch rallykampioenschap in een uitstekende vorm verkeert.”

Alle proeven van de Rally van Haspengouw worden op zaterdag afgewerkt.

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X