Het drukke programma van Guillaume de Mevius en Louis Louka brengt ze volgende zaterdag naar Landen. De vertegenwoordigers van het RACB National Team zullen er de openingsmanche van het Belgian Rally Championship afwerken, aan het stuur van de wagen waarmee ze in de Monte-Carlo wisten te schitteren, de Peugeot 208 T16.

Hoe gevarieerder het parcours, hoe meer een rallyrijder en zijn corijder zullen leren. Ook de proeven die Guillaume de Mevius en Louis Louka volgende zaterdag tijdens de Rally van Haspengouw krijgen voorgeschoteld hebben zo hun eigen specifieke kenmerken.

BRC
RT2

“Hoewel het allebei wedstrijden op asfalt zijn, is het moeilijk om enige raakpunten te vinden tussen de openingsmanche van het wereldkampioenschap en de eerste wedstrijd van het Belgian Rally Championship”, glimlacht Guillaume de Mevius. “Tijdens de Monte-Carlo zaten we steeds in de bergen, op ontzettend bochtige wegen. Dikwijls hadden we een rots aan de ene kant en het ravijn aan de andere. Dat zal zaterdag tijdens de Rally van Haspengouw niet het geval zijn. De rally is zo goed als plat, de rallywegen lopen meestal door de omliggende weiden. Als we op de weersvoorspellingen mogen afgaan, dan zouden we geen sneeuw krijgen. Het is daarentegen niet onmogelijk dat de eerste paar kilometer op beijzeld asfalt zullen worden verreden.” Omstandigheden om op je tellen te passen dus.

“Ik krijg de Peugeot 208 T16 meer en meer onder de knie, maar ik moet wel nog een veiligheidsmarge inbouwen”, legt de rijder uit. “Ik ben niet van plan om in mijn leerproces stappen over te slaan. In de Rally van Haspengouw liggen nogal wat valstrikken en schietgeweren verborgen. Hoewel Louis en ik op bekend terrein in actie komen, we stonden hier vorig jaar ook aan de start, dan nog moeten we oppassen. Zeker in de bochten die na de doortocht van de vele wagens onder de modder bedekt zullen liggen.”

Guillaume de Mévius en Louis Louka zijn echter niet van plan om er een gezondheidswandelingetje van te maken.
“Ik ben vast van plan om gestaag het ritme te verhogen”, bevestigt de Mévius. “Ik heb er echter geen idee van waar we ons bevinden ten opzichte van de concurrentie. Eén ding is zeker: de Rally van Haspengouw heeft een hoogstaand startveld en daar ben ik blij om. Het bewijst nog maar eens dat het Belgisch rallykampioenschap in een uitstekende vorm verkeert.”

Alle proeven van de Rally van Haspengouw worden op zaterdag afgewerkt.

VAS
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X