Jij zat in de periode 2007-2012 al 34 keer naast Kris Princen. Het is dus een “hernieuwde kennismaking”.

Het was een geweldige periode waarin we – vooral dan met de Renault Clio – in Frankrijk actief waren. Die Franse rally’s hebben, zowel voor Kris als voor mij, een flinke evolutie gebracht in onze carrière. Twee relatief “onervaren Belgen” die het moesten opnemen tegen de lokale routiniers …. Maar die Belgen zich niet lieten doen en zorgden uiteindelijk in 2011 en 2012 voor verrassende resultaten.

Dat het ook meteen klikte tussen ons en er daardoor een soort van wederzijds blind vertrouwen ontstond, lag ongetwijfeld mee aan de basis van die successen.Twee wedstrijden uit die campagne gaan me altijd bijblijven: de Rallye du Touquet in 2007, waar we naar een 9e eindplaats én klassenwinst reden – en daarbij zelfs ene Sébastien Ogier achter ons lieten…. en de Rally du Mont Blanc in 2011 waar we als 7e aftikten…. In zijn kleine Renault Clio R3 toonde Kris telkens zijn grote klasse….

VAS
RT1

In 2013 stapte Peter Kaspers in het Subaru WRC verhaal en nam jij een “sabbatjaar” om vervolgens in 2014 naast Kevin Demaerschalk plaats te nemen.

Vanaf 2014 heb ik inderdaad, en dit tot eind 2017, een 20-tal wedstrijden afgewerkt aan de zijde van Kevin Demaerschalk. Bedoeling was om Kevin standvastiger en constanter te maken in zijn prestaties, wat voor een behoorlijk stuk gelukt is. Al bij al is het inderdaad een mooie periode geweest, met enkele opmerkelijke resultaten.

Jammer genoeg wou de Citroen niet altijd meespelen zoals wij het graag hadden gewild… Ik was dan ook wat blij dat Kris mij eind vorig jaar contacteerde om opnieuw een team te vormen. Meteen ook “ja” gezegd, te meer ook omdat een volledig seizoen afwerken ook voor mij (Bram is Belfius bankdirecteur) niet te realiseren is. Persoonlijk is de titel voor mij ook geen must; een aantal wedstrijden winnen staat bovenaan mijn verlanglijstje….

Welke zijn volgens jou de sterke punten van Kris Princen ?

Eerst en vooral is er de ervaring die Kris in de voorbije 24 jaar heeft opgedaan. Maar er is vooral ook de “zelfverzekerdheid” die hem typeert. Wanneer hij zegt dat hij een knaltijd gaat neerzetten, dan kan je er van op aan dat dat ook zal gebeuren. Alsof het voorgeprogrammeerd is! En wie Kris in de wedstrijd wil “jennen”… die zit ook aan het verkeerde adres! Hij laat zich niet van de van wijs brengen….

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X