Foto: Bernard Munster op het podium in de Sezoensrally 2017

Bernard, laten we beginnen met een evaluatie van het voorbije seizoen van Kris en Peter

Met vier overwinningen in negen wedstrijden kan je niet anders dan tevreden zijn. Maar hoe dan ook blijft er toch iets knagen door het missen van de titel. Op die twee foutjes in Spa en Roeselare na is het immers een perfect seizoen geweest. Zowel voor de prestaties van Kris en Peter als voor die van de Skoda Fabia, die ons nooit in de steek liet.

Maar het zijn net die twee foutjes die hun de das omdoen, waardoor de titel naar het concurrerende kamp verhuist! Het is zowat hetzelfde gevoel als wat Thierry Neuville moet gehad hebben aan het einde van vorig seizoen: vier overwinningen, twee foutjes én… net geen kampioen geworden….!

VAS
63ste OVV

De succesrijke Skoda Fabia van het voorbije seizoen komt nog één keer terug naar België

We hebben de wagen waarmee Kris vorig jaar vier overwinningen behaalde verkocht aan de Zwitser Oliver Burri die er in de Monte-Carlo mee uitpakte. De verkoop stelde ons in staat om een nieuwe Fabia R5 aan te schaffen en deze voor Kris in te zetten.

Omdat die nieuwe bolide niet tijdig klaar zou raken voor de BRC openingsmanche, hebben we met Burri afgesproken dat het chassisnummer 135 nog één keer terig naar België zou komen… Dit weekend in de Rally van Haspengouw.

Wanneer mogen we de nieuwe Skoda Fabia dan verwachten ?

Dat zou midden maart in Spa moeten gebeuren. Vooropgesteld natuurlijk dat Kris en Bram daar effectief aan de start komen… maar dat is toch de intentie van alle betrokkenen.

Wat mogen we van die nieuwe Fabia R5 verwachten?

Ik heb de nieuwste specificaties nog niet doorgekregen, maar er zullen zeker een aantal kleinere evoluties op de wagen zitten. Vooral dan op het vlak van de motor en de versnellingsbak, heb ik me laten vertellen. Door de verkoop van de 2017 wagen, kunnen we Kris straks in nog betere omstandigheden in het BRC laten rijden. Maar eerst nog heel even geduld…

BMA gaat zich dit jaar expliciet tonen in het BRC.

Naast het programma dat Kris en Bram afwerken, zetten we ook vier keer een Skoda Fabia R5 in voor Steve Matterne én herneemt Patrick Snijers zijn activiteiten in een Porsche 997 GT3. En dan verwachten we later op het jaar ook nog onze twee R5 Polo’s die we bij VW Motorsport hebben besteld. Hopelijk kunnen we ze nog in de Condroz laten debuteren…

Maar eerst en vooral… alle aandacht voor deze Skoda Fabia R5!

Stannic_animatie
RT2
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X