Foto Red Bull poolcontent

Thierry Neuville wint voor het eerst de Rally van Zweden. Het is reeds de zevende WRC winst voor onze landgenoot. Met deze winst maakt hij zijn teleurstellende seizoenstart helemaal goed. Neuville neemt de leiding in de WK tussenstand over van Ogier. We zitten opnieuw op schema, aldus Neuville.

“Een ongelooflijk resultaat! We hadden een teleurstellende start van het seizoen in Monte Carlo”, vertelt Neuville. “Maar dat kreeg ons niet klein. We hebben we ons geconcentreerd op een sterk resultaat hier in Zweden. We wisten dat de concurrentie sterk zou zijn maar het doel was om terug te slaan. En dat deden we perfect.”

“We hadden niet verwacht zo vroeg in het weekend de leiding te nemen. Hierdoor moesten we slim rijden. Dit deden we door enerzijds onze voorsprong te verdedigen en anderzijds te vergroten waar het mogelijk was. Vorig jaar vond ik reeds dat we de overwinning verdienden, maar dit weekend hebben we ze zeker niet gestolen. Om de eindoverwinning niet in gevaar te brengen was ik nooit van plan om in de Power Stage te pushen. Het is dus geweldig dat we ook daar twee punten pakken. We leiden nu het kampioenschap, dus onze 2018-campagne is weer op schema.”

RallyTime animated
VAS

“Bedankt aan iedereen in het team. We hebben veel mensen die elke dag onvermoeibaar achter de schermen werken om ervoor te zorgen dat we met een competitieve wagen kunnen rijden. Een wagen waarmee we kunnen vechten voor overwinningen als deze. Deze overwinning is dan ook voor iedereen. Het was een fantastisch weekend voor ons,” besluit Neuville.

 

1 T. Neuville 41 ptn
2 S. Ogier 31 ptn
3 J.M. Latvala 23 ptn
4 E. Lappi 23 ptn
5 O. Tanak 21 ptn
6 A. Mikkelsen 21 ptn
7 C. Breen 20 ptn
8 K. Meeke 17 ptn
9 H. Paddon 10 ptn
10 E. Evans 8 ptn

 

RallyTime animated
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X