Een jaar nadat een bandenstapel onze hoop op de overwinning ontnam, winnen Thierry en ik de Rally van Zweden 2018 na een ongelooflijke wedstrijd. We zijn het derde niet-Scandinavische team dat hier kan winnen.

Deze keer was de sneeuw op de afspraak, van de eerste tot de laatste dag hadden we te maken met nog verraderlijker wegen. Om hier te winnen, dien je voortdurend snel te zijn, zonder alle risico’s te nemen. En dat is wat we gedaan hebben, door vanaf de eerste dag aan te vallen konden we ons verzekeren van een goede startpositie voor de dag nadien.

Een strategie die beloond werd, want we namen de leiding vanaf de derde proef om deze daarna niet meer af te staan.

VAS
RallyTime animated

Op zaterdag slaagden we erin om uit te lopen op onze teamgenoot Andreas Mikkelsen en Craig Breen, die tevens een mooie wedstrijd reden, en dat ondanks een warm momentje tijdens de tiende chronorit!

Er resteerden nog 3 moeilijke proeven te rijden op zondag, maar ook daar, werkte het bij ons prima in de wagen en we konden zo onze eerste overwinning van het seizoen pakken, samen met 2 bonuspunten op de Powerstage… wat ons toeliet om de leiding te nemen in het kampioenschap. Het is een super positief resultaat voor het ganse team, wat nog maar eens een onberispelijk werk leverde!

We zijn ervan bewust dat deze eerste plaats wil zeggen dat we een nadelige startpositie zullen hebben tijdens de Rally van Mexico, maar dat maakt deel uit van het spel.

Dank jullie wel voor de ontelbare berichten van steun, het raakt me enorm, te weten dat jullie telkens met meer zijn die achter ons staan.

RT1
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X