Een jaar nadat een bandenstapel onze hoop op de overwinning ontnam, winnen Thierry en ik de Rally van Zweden 2018 na een ongelooflijke wedstrijd. We zijn het derde niet-Scandinavische team dat hier kan winnen.

Deze keer was de sneeuw op de afspraak, van de eerste tot de laatste dag hadden we te maken met nog verraderlijker wegen. Om hier te winnen, dien je voortdurend snel te zijn, zonder alle risico’s te nemen. En dat is wat we gedaan hebben, door vanaf de eerste dag aan te vallen konden we ons verzekeren van een goede startpositie voor de dag nadien.

Een strategie die beloond werd, want we namen de leiding vanaf de derde proef om deze daarna niet meer af te staan.

BRC
RT1

Op zaterdag slaagden we erin om uit te lopen op onze teamgenoot Andreas Mikkelsen en Craig Breen, die tevens een mooie wedstrijd reden, en dat ondanks een warm momentje tijdens de tiende chronorit!

Er resteerden nog 3 moeilijke proeven te rijden op zondag, maar ook daar, werkte het bij ons prima in de wagen en we konden zo onze eerste overwinning van het seizoen pakken, samen met 2 bonuspunten op de Powerstage… wat ons toeliet om de leiding te nemen in het kampioenschap. Het is een super positief resultaat voor het ganse team, wat nog maar eens een onberispelijk werk leverde!

We zijn ervan bewust dat deze eerste plaats wil zeggen dat we een nadelige startpositie zullen hebben tijdens de Rally van Mexico, maar dat maakt deel uit van het spel.

Dank jullie wel voor de ontelbare berichten van steun, het raakt me enorm, te weten dat jullie telkens met meer zijn die achter ons staan.

VAS
BRC
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X