Hij is terug van weggeweest. Na een sabbatjaar is Michael Lynneel klaar voor het nieuwe seizoen. Met een Clio 2 start hij in de Rallysprint van Moorslede. Daarna zal hij ook deelnemen aan de Clio 2 Rally Challenge. In totaal staan er dit seizoen een tiental wedstrijden op het programma.

In 2016 zagen we jou nog aan het werk met Lancer EVO 6. Nu kies je opnieuw voor de wagen waarmee je in het begin van je carrière reed.

“De EVO 6 waarmee we in 2016 reden, was voor ons te duur in onderhoud,” verklaart Michael zijn keuze. “Die wagen was te duur voor ons budget. Om die reden kiezen we opnieuw voor de Clio 2. Het is een betaalbare rallywagen. Daarbij heb ik reeds heel wat ervaring met het rijden in Clio’s, zowel groep N als groep A Clio’s.”

RallyTime animated
VAS

De Rallysprint van Moorslede wordt je eerste wedstrijd?

“Inderdaad. Deze wedstrijd zien we echter als een test. Tot nu toe hebben we eens kort met de wagen gereden. Ik ben er van overtuigd dat we nog een aantal verbeteringen kunnen aanbrengen tijdens de volgende wedstrijden.”

Je staat ondertussen ook ingeschreven bij de Clio 2 Rally Challenge. Wat verwacht je van deze competitie?

“Vorig jaar heb ik de Challenge een beetje gevolgd. Volgens mij gaat het een leuke ervaring worden. Strijden met andere piloten in wagens van dezelfde categorie is sowieso leuk. Verder kon je vorig merken dat er een leuke sfeer is onder de teams. De eerste wedstrijd gaan we er nog niet bij zijn omdat we dan starten in de Rallysprint van Moorslede. De andere vijf wedstrijden in de Challenge staan wel op mijn programma.”

Met welke ambitie start je in de Clio 2 Rally Challenge?

“We moeten realistisch zijn, ik heb anderhalf jaar geen rally meer gereden. In het begin zullen we dus opnieuw ritme moeten opdoen. Daarna hoop ik, met mijn ervaring met clio’s, te kunnen meestrijden in de top 3 van de Clio 2 Rally Challenge.”

Met ook de Monteberg, de ORC Rally en 6 Uren van Kortrijk op het programma zal Michael Lynneel dit seizoen 10 wedstrijden afwerken. Best een goed gevulde agenda voor het team dat de service van de wagen in eigen beheer doet.

RT1
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X