Hij is terug van weggeweest. Na een sabbatjaar is Michael Lynneel klaar voor het nieuwe seizoen. Met een Clio 2 start hij in de Rallysprint van Moorslede. Daarna zal hij ook deelnemen aan de Clio 2 Rally Challenge. In totaal staan er dit seizoen een tiental wedstrijden op het programma.

In 2016 zagen we jou nog aan het werk met Lancer EVO 6. Nu kies je opnieuw voor de wagen waarmee je in het begin van je carrière reed.

“De EVO 6 waarmee we in 2016 reden, was voor ons te duur in onderhoud,” verklaart Michael zijn keuze. “Die wagen was te duur voor ons budget. Om die reden kiezen we opnieuw voor de Clio 2. Het is een betaalbare rallywagen. Daarbij heb ik reeds heel wat ervaring met het rijden in Clio’s, zowel groep N als groep A Clio’s.”

RallyTime animated
VAS

De Rallysprint van Moorslede wordt je eerste wedstrijd?

“Inderdaad. Deze wedstrijd zien we echter als een test. Tot nu toe hebben we eens kort met de wagen gereden. Ik ben er van overtuigd dat we nog een aantal verbeteringen kunnen aanbrengen tijdens de volgende wedstrijden.”

Je staat ondertussen ook ingeschreven bij de Clio 2 Rally Challenge. Wat verwacht je van deze competitie?

“Vorig jaar heb ik de Challenge een beetje gevolgd. Volgens mij gaat het een leuke ervaring worden. Strijden met andere piloten in wagens van dezelfde categorie is sowieso leuk. Verder kon je vorig merken dat er een leuke sfeer is onder de teams. De eerste wedstrijd gaan we er nog niet bij zijn omdat we dan starten in de Rallysprint van Moorslede. De andere vijf wedstrijden in de Challenge staan wel op mijn programma.”

Met welke ambitie start je in de Clio 2 Rally Challenge?

“We moeten realistisch zijn, ik heb anderhalf jaar geen rally meer gereden. In het begin zullen we dus opnieuw ritme moeten opdoen. Daarna hoop ik, met mijn ervaring met clio’s, te kunnen meestrijden in de top 3 van de Clio 2 Rally Challenge.”

Met ook de Monteberg, de ORC Rally en 6 Uren van Kortrijk op het programma zal Michael Lynneel dit seizoen 10 wedstrijden afwerken. Best een goed gevulde agenda voor het team dat de service van de wagen in eigen beheer doet.

RT1
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X