Hij is terug van weggeweest. Na een sabbatjaar is Michael Lynneel klaar voor het nieuwe seizoen. Met een Clio 2 start hij in de Rallysprint van Moorslede. Daarna zal hij ook deelnemen aan de Clio 2 Rally Challenge. In totaal staan er dit seizoen een tiental wedstrijden op het programma.

In 2016 zagen we jou nog aan het werk met Lancer EVO 6. Nu kies je opnieuw voor de wagen waarmee je in het begin van je carrière reed.

“De EVO 6 waarmee we in 2016 reden, was voor ons te duur in onderhoud,” verklaart Michael zijn keuze. “Die wagen was te duur voor ons budget. Om die reden kiezen we opnieuw voor de Clio 2. Het is een betaalbare rallywagen. Daarbij heb ik reeds heel wat ervaring met het rijden in Clio’s, zowel groep N als groep A Clio’s.”

BRC
RT1

De Rallysprint van Moorslede wordt je eerste wedstrijd?

“Inderdaad. Deze wedstrijd zien we echter als een test. Tot nu toe hebben we eens kort met de wagen gereden. Ik ben er van overtuigd dat we nog een aantal verbeteringen kunnen aanbrengen tijdens de volgende wedstrijden.”

Je staat ondertussen ook ingeschreven bij de Clio 2 Rally Challenge. Wat verwacht je van deze competitie?

“Vorig jaar heb ik de Challenge een beetje gevolgd. Volgens mij gaat het een leuke ervaring worden. Strijden met andere piloten in wagens van dezelfde categorie is sowieso leuk. Verder kon je vorig merken dat er een leuke sfeer is onder de teams. De eerste wedstrijd gaan we er nog niet bij zijn omdat we dan starten in de Rallysprint van Moorslede. De andere vijf wedstrijden in de Challenge staan wel op mijn programma.”

Met welke ambitie start je in de Clio 2 Rally Challenge?

“We moeten realistisch zijn, ik heb anderhalf jaar geen rally meer gereden. In het begin zullen we dus opnieuw ritme moeten opdoen. Daarna hoop ik, met mijn ervaring met clio’s, te kunnen meestrijden in de top 3 van de Clio 2 Rally Challenge.”

Met ook de Monteberg, de ORC Rally en 6 Uren van Kortrijk op het programma zal Michael Lynneel dit seizoen 10 wedstrijden afwerken. Best een goed gevulde agenda voor het team dat de service van de wagen in eigen beheer doet.

VAS
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X