Hij is terug van weggeweest. Na een sabbatjaar is Michael Lynneel klaar voor het nieuwe seizoen. Met een Clio 2 start hij in de Rallysprint van Moorslede. Daarna zal hij ook deelnemen aan de Clio 2 Rally Challenge. In totaal staan er dit seizoen een tiental wedstrijden op het programma.

In 2016 zagen we jou nog aan het werk met Lancer EVO 6. Nu kies je opnieuw voor de wagen waarmee je in het begin van je carrière reed.

BRC
RallyTime animated

“De EVO 6 waarmee we in 2016 reden, was voor ons te duur in onderhoud,” verklaart Michael zijn keuze. “Die wagen was te duur voor ons budget. Om die reden kiezen we opnieuw voor de Clio 2. Het is een betaalbare rallywagen. Daarbij heb ik reeds heel wat ervaring met het rijden in Clio’s, zowel groep N als groep A Clio’s.”

De Rallysprint van Moorslede wordt je eerste wedstrijd?

“Inderdaad. Deze wedstrijd zien we echter als een test. Tot nu toe hebben we eens kort met de wagen gereden. Ik ben er van overtuigd dat we nog een aantal verbeteringen kunnen aanbrengen tijdens de volgende wedstrijden.”

Je staat ondertussen ook ingeschreven bij de Clio 2 Rally Challenge. Wat verwacht je van deze competitie?

“Vorig jaar heb ik de Challenge een beetje gevolgd. Volgens mij gaat het een leuke ervaring worden. Strijden met andere piloten in wagens van dezelfde categorie is sowieso leuk. Verder kon je vorig merken dat er een leuke sfeer is onder de teams. De eerste wedstrijd gaan we er nog niet bij zijn omdat we dan starten in de Rallysprint van Moorslede. De andere vijf wedstrijden in de Challenge staan wel op mijn programma.”

Met welke ambitie start je in de Clio 2 Rally Challenge?

“We moeten realistisch zijn, ik heb anderhalf jaar geen rally meer gereden. In het begin zullen we dus opnieuw ritme moeten opdoen. Daarna hoop ik, met mijn ervaring met clio’s, te kunnen meestrijden in de top 3 van de Clio 2 Rally Challenge.”

Met ook de Monteberg, de ORC Rally en 6 Uren van Kortrijk op het programma zal Michael Lynneel dit seizoen 10 wedstrijden afwerken. Best een goed gevulde agenda voor het team dat de service van de wagen in eigen beheer doet.

Stannic
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X