In brasserie De Rietgors te Landen stelden Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux onder grote belangstelling hun nieuwe wagen en programma 2018 voor. Net zoals vorig seizoen zal het duo vijf wedstrijden afwerken in een EVO X. En toch is er een groot verschil met vorig jaar, zowel wat de wagen als het programma betreft.

In het tussenseizoen werd de EVO X verkocht aan Bart Windmolders. Velen dachten dan ook dat Jonas Langenakens ging overstappen naar een wagen uit de R5-categorie.

RT2
KAMV

“Natuurlijk zou ik wel willen rijden in een R5 wagen,” vertelt Jonas. “Maar we moeten realistisch blijven. Een R5 wagen is veel te duur voor ons. Vandaar dat we opnieuw een EVO X aangekocht hebben. Een wagen waarmee we in het Belgisch kampioenschap kunnen rijden. In dat kampioenschap rijden we vijf wedstrijden waaronder enkele meerdaagse wedstrijden. Een programma om naar uit te kijken.”

Dit seizoen staan er vijf wedstrijden van het Belgisch kampioenschap op het programma. Natuurlijk kan de thuiswedstrijd in Landen, de Rally van Haspengouw, niet ontbreken. Verder zal het team aan de start verschijnen in de Rallye de Wallonie, Ypres Rally, East Belgian Rally en tot slot in de Rallye du Condroz.

Ook wat betreft de ambities is Jonas Langenakens heel realistisch.

“Voor mij mag het elke rally die we rijden hard regenen. Wanneer het vettig en glad is, kunnen we vooraan meespelen. Wanneer het droog is, komen we met onze EVO X te kort ten opzichte van de R5 wagens. Maar dat wil niet zeggen dat we dan zonder ambities starten. In elke wedstrijd dat we starten, willen we zo hoog mogelijk eindigen,” aldus Jonas.

De nieuwe EVO X werd aangekocht bij Van den Heuvel. Verder blijft het team ook trouw aan Smets Motorsport. Smets Motorsport blijft trouwens ook instaan voor de service van de EVO X van Bert Windmolders.

63ste OVV
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X