foto o delhez

Na een sabbatjaar wil Kenny Verstraete zijn comeback maken met een ex-fabriekswagen. Het betreft een Ford Sierra RS Cosworth waarmee Ivan Viaene eind jaren tachtig mooie resultaten op de tabellen zette. Het zal echter nog even duren voordat deze wagen aan de start verschijnt. Ondertussen zal Kenny wel starten in de Rallysprint van Moorslede met soortgelijke wagen.

“De aangekochte wagen gaan we volledig opnieuw opbouwen in zijn oorspronkelijke staat,” aldus Kenny.  “Een project waarvoor we beroep doen op MIES Racing. Het opbouwen zal veel tijd in beslag nemen. We mikken dan ook op de tweede seizoenshelft.”

Jullie starten wel in de Rallysprint van Moorslede?

KAMV
BRC

“Inderdaad. Dat doen we met de wagen van Dirk Vermeirsch, de Ford Sierra RS Cosworth van MIES Racing. We doen dit als een soort van test om te weten te komen hoe het voelt om met een ‘vleugel’ Cosworth te rijden. Omdat we een jaar niet gereden hebben, zal het opnieuw aanpassen worden.

RSK Koeltechnieken sponsort jullie in Moorslede. Is het ook je hoofdsponsor in de rest van het seizoen?

“Inderdaad. Mijn werkgever RSK Koeltechnieken is ook voor de rest van het seizoen mijn hoofsponsor. Jeroen Rooryck, de zoon van mijn werkgever, zal in Moorslede mijn nota’s lezen. Het is zijn eerste wedstrijd in de rallysport. Als het hem bevalt en als hij de tijd kan vrijmaken, zal hij ook de rest van het seizoen plaats nemen in het rechterzitje,” besluit Kenny.

 

RT2
KAMV
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X