foto o delhez

Na een sabbatjaar wil Kenny Verstraete zijn comeback maken met een ex-fabriekswagen. Het betreft een Ford Sierra RS Cosworth waarmee Ivan Viaene eind jaren tachtig mooie resultaten op de tabellen zette. Het zal echter nog even duren voordat deze wagen aan de start verschijnt. Ondertussen zal Kenny wel starten in de Rallysprint van Moorslede met soortgelijke wagen.

“De aangekochte wagen gaan we volledig opnieuw opbouwen in zijn oorspronkelijke staat,” aldus Kenny.  “Een project waarvoor we beroep doen op MIES Racing. Het opbouwen zal veel tijd in beslag nemen. We mikken dan ook op de tweede seizoenshelft.”

Jullie starten wel in de Rallysprint van Moorslede?

VAS
BRC

“Inderdaad. Dat doen we met de wagen van Dirk Vermeirsch, de Ford Sierra RS Cosworth van MIES Racing. We doen dit als een soort van test om te weten te komen hoe het voelt om met een ‘vleugel’ Cosworth te rijden. Omdat we een jaar niet gereden hebben, zal het opnieuw aanpassen worden.

RSK Koeltechnieken sponsort jullie in Moorslede. Is het ook je hoofdsponsor in de rest van het seizoen?

“Inderdaad. Mijn werkgever RSK Koeltechnieken is ook voor de rest van het seizoen mijn hoofsponsor. Jeroen Rooryck, de zoon van mijn werkgever, zal in Moorslede mijn nota’s lezen. Het is zijn eerste wedstrijd in de rallysport. Als het hem bevalt en als hij de tijd kan vrijmaken, zal hij ook de rest van het seizoen plaats nemen in het rechterzitje,” besluit Kenny.

 

RallyTime animated
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X