foto o delhez

Na een sabbatjaar wil Kenny Verstraete zijn comeback maken met een ex-fabriekswagen. Het betreft een Ford Sierra RS Cosworth waarmee Ivan Viaene eind jaren tachtig mooie resultaten op de tabellen zette. Het zal echter nog even duren voordat deze wagen aan de start verschijnt. Ondertussen zal Kenny wel starten in de Rallysprint van Moorslede met soortgelijke wagen.

“De aangekochte wagen gaan we volledig opnieuw opbouwen in zijn oorspronkelijke staat,” aldus Kenny.  “Een project waarvoor we beroep doen op MIES Racing. Het opbouwen zal veel tijd in beslag nemen. We mikken dan ook op de tweede seizoenshelft.”

Stannic
Stannic_animatie

Jullie starten wel in de Rallysprint van Moorslede?

“Inderdaad. Dat doen we met de wagen van Dirk Vermeirsch, de Ford Sierra RS Cosworth van MIES Racing. We doen dit als een soort van test om te weten te komen hoe het voelt om met een ‘vleugel’ Cosworth te rijden. Omdat we een jaar niet gereden hebben, zal het opnieuw aanpassen worden.

RSK Koeltechnieken sponsort jullie in Moorslede. Is het ook je hoofdsponsor in de rest van het seizoen?

“Inderdaad. Mijn werkgever RSK Koeltechnieken is ook voor de rest van het seizoen mijn hoofsponsor. Jeroen Rooryck, de zoon van mijn werkgever, zal in Moorslede mijn nota’s lezen. Het is zijn eerste wedstrijd in de rallysport. Als het hem bevalt en als hij de tijd kan vrijmaken, zal hij ook de rest van het seizoen plaats nemen in het rechterzitje,” besluit Kenny.

 

VAS
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X